H&M otkrio suradnju s kultnim britanskim brendom Richard Allan

19.08.2019.

Nova kolekcija švedskog modnog diva

H&M najavljuje suradnju s eklektičnim britanskim brendom Richard Allan, osnovanim 1962. godine i poznatim po svojim inovativnim šalovima smjelog dizajna, apstraktnim uzorcima i živim bojama. H&M tim oživio je kultne printeve Richarda Allana u svojoj ženskoj kolekciji.

 

 

Široki raspon stilskih haljina, bluza, suknji, košulja, hlača i modnih dodataka, H&M x Richard Allan kolekcija vraća vas u 1960-e, a dugim siluetama i privlačnim detaljima poput visokog dekoltea, širokih manžeta i mekih pletiva te palete boja i printeva kolekcija ponovno budi duh pokreta Swinging London iz šezdesetih godina.

 

„Swinging London je ikonično doba puno predivnih printeva i osebujnog duha koji se i dan danas osjeća. Apsolutno smo oduševljeni suradnjom s jednim od najupečatljivijih dizajnera printeva ovog doba. Klasični vintage uzorci sa šalova stavljeni su u novi kontekst. Komadi iz kolekcije H&M x Richard Allan odaju istovremeno osjećaj snage i ženstvenosti, ali sa sofisticiranim efektom“, kaže Maria Östblom, H&M voditeljica dizajna ženske odjeće.

 

Printevi Richarda Allana preuzeti su iz arhive i uključuju uzorke poput pulsirajućeg Piccadillyja, tekućeg Parapha i Palme te Sanaa, nazvanog po povijesnom gradu. Uzorci poput Muse, apstraktni prikaz devet muza grčke mitologije i Scott, interpretacija ranih pletiva škotske nizine, nude snažne geometrijske uzorke suvremenim fluidnim oblicima.

 

 

„Divno je znati da će print mog oca nositi potpuno nova publika – bio bi oduševljen kao i ja. Mnogi od njegovih šarenih uzoraka danas su jednako relevantni kao i kada su osmišljeni od 1960-e do 1980-e godine. H&M-ova ponovna interpretacija za 21. stoljeće dala im je moderan pečat. Nadamo se da će otvoriti vrata novim generacijama na novim mjestima, pokazujući izvanredne talente Richarda Allana, čiji su printevi postali sporedna riječ za šareni šik“, kaže Cate Allan, kreativna direktorica londonskog odjela brenda Richard Allan.

 

 

Kolekcija će biti lansirana u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i na online, s početkom rujna.

Fotografije: Press

Pročitajte i...

H&M Conscious kolekcija puna je predivnih ljetnih komada

Poznati brend izbacio kolekciju za proljeće/ljeto 2020.

Kako trendseterice nose novu H&M Studio kolekciju?

Ružičaste kožnate hlače i odijela su must have

Dočekajte sezonu balonera spremni: 20 divnih high street i high end primjeraka

U potrazi za savršenim proljetno-jesenskim suputnikom

Prava zima tek stiže! Čitaj: nije još kasno za nove čizme

Donosimo najbolje od najboljeg iz najpopularnijih highstreet trgovina

Ukrasi za kosu: najbolje od highstreet ponude

Shopping vodič za must-have modni dodatak

▲ Povratak na vrh