Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

13.11.2017.

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Njih karakterizira svakodnevna odjeća kojom dominiraju majice kratkih rukava, hoodice i slični odjevni predmeti. Neki brendovi koje smo uključili na listu nisu isključivo, pa čak ni primarno orijentirani na streetwear, ali imaju komade koji ulaze u tu domenu i po njima su itekako prepoznatljivi. Otkrijte ih u nastavku.

Anthony Avangard

Iza brenda Anthony Avangard stoji mladi dizajner Antun Aščić. Njegove su kolekcije namijenjene muškoj publici, a u njima obično nalazimo trenirke, hoodice i jakne koje su nerijetko motivirane sentimentalnim detaljima iz dizajnerova djetinjstva u Slavoniji.

Obekei

I splitski brend Obekei je svojevrsna referenca na djetinjstvo njegove osnivačice Katarine Smolić. Tu je riječ Katarina kao dijete koristila kad bi roditeljima htjela reći “obuci me” i tako je nastalo ime brenda Obekei. On nudi prave streetwear komade kao što su hoodice, bomber jakne, trenirke, ali i haljine, hlače i, zapravo, sve druge odjevne predmete prilagođene uličnom stilu.

A post shared by OBEKEI (@obekei) on Sep 25, 2017 at 3:15am PDT

Very Rare

Ovaj bismo brend zbog crvenog loga s bijelim natpisom mogli nazvati hrvatskim Supremeom. Pokrenuo ga je Sven Harambašić, a imidž je izgradio na bomber jaknama s natpisima. Svoje kolekcije priozvodi u limitiranim serijama što je još jedna poveznica s brendom Supreme, a među hrvatskom publikom već ima niz pobornika koji obožavaju njegov dizajn.

A post shared by NEMAM (@svenharambasic) on Oct 20, 2016 at 11:00am PDT

CHYPKA

Chypka je osnovana početkom 2016., a otada je postala jedan od najpoznatijih hrvatskih streetwear brendova. Vode ga dvojica prijatelja, Nikola Zorotović i Tadija Glasnović, a inspiraciju crpe iz tradicionalnih motiva paške, hvarske i lepoglavske čipke.

A post shared by CHYPKA (@chypka_) on Nov 4, 2017 at 8:32am PDT

Sugar Ants

Ovaj je brend smješten u Vinkovcima, a osnovao ga je Zvonimir Šarić. Brend se bavi majicama i torbama na koje obično apliciraju životinjske motive u komičnim situacijama. Kod njih ćete tako pronaći koale koje igraju poker, morske pse koji jedu pizzu ili čimpanzu koja čita novine lascivnog sadržaja.

A post shared by sugar ants (@sugar.ants) on Jul 12, 2017 at 2:45am PDT

Pin That City

Pin That City je relativno novi brend osnovan u lipnju ove godine, a njihove su majice s neobičnim ilustracijama svjetskih gradova u kratkom roku osvojile publiku. Iza njega stoje osnivač Ivan Bartoniček i Bojan Drezgić koji je zaslužan za ilustracije, a u ovih nekoliko mjeseci brzo su se razvili pa u svojoj ponudi već imaju majice s oko 200 gradova dok im je cilj “pinati” baš sve gradove svijeta.

Miret

Miret je jedini brend tenisica na našoj listi, a poseban je i po tome što teži postati potpuno ekološki prihvatljiv. Njihove su tenisice izrađene od vrhunske talijanske kože, koriste prirodna neobojena platna od ekološki uzgojene konoplje, potplate od prirodne gume koja je u nekim slučajevima i biorazgradiva te paze da su svi materijali koje koriste proizvedeni u Europi. Uz to, dakako, imaju odličan dizajn.

A post shared by MIRET (@miret_sneaker) on May 20, 2016 at 5:51am PDT

E.A. 1/1 S.V.

Posljednji brend na našoj listi nije primarno streetwear brend. Radi se o brendu E.A. 1/1 S.V. iza kojeg stoji dizajner Silvio Vujičić čije su kolekcije uvijek konceptualne i razrađene do posljednjeg detalja kako u teoriji tako i u izvedbi. No, brend nudi i odličnu selekciju majica i hoodica koje su osvojile zagrebačke ulice te ih nose baš svi od srednjoškolaca do modnih urednika. Jednu takvu majicu možete i osvojiti u našem kreativnom natječaju koji traje još samo danas, a više o tome saznajte ovdje.

A post shared by E.A. 1/1 S.V. (@ea11sv) on May 15, 2017 at 2:55am PDT

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Takeover zagrebačkog streetwear brenda Chypka

Neočekivan spoj motiva hrvatske čipke i streetstyle modela

Hrđa kao glavni motiv nove kolekcije Silvija Vujičića

Kolekcija pod nazivom "Rust Bloom" specifična je po tehnologiji u proizvodnji tekstila i po kombinaciji suvremenih krojeva s onima iz 17. stoljeća

Mladi dizajneri predstavili nove kolekcije

Sinoć je na pisti Bipa FASHION.HR-a nove kolekcije predstavilo pet modnih brandova - Mates, Jelena Holec, Anthony Avangard, Price on Request i Twins

Zavirite u novu kolekciju hrvatskog brenda CHYPKA

U prepuno mkulubu Opera predstavljena je nova kolekcija mladog brenda CHYPKA

Otkrijte novu mušku kolekciju Silvija Vujičića

Silvio Vujičić predstavlja još jednu do zadnjeg detalja promišljenu mušku kolekciju za svoj brend E.A. 1/1 S.V.

Zavirite u novu kampanju hrvatskog brenda Anthony Avangard

Nakon revijalnog dijela u sklopu Bipa Fashion.hr-a, hrvatski brend Anthony Avangard predstavlja nove vizuale za svoju kolekciju "Antuntun" jesen/zima 2017.

▲ Povratak na vrh