Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

13.11.2017.

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Njih karakterizira svakodnevna odjeća kojom dominiraju majice kratkih rukava, hoodice i slični odjevni predmeti. Neki brendovi koje smo uključili na listu nisu isključivo, pa čak ni primarno orijentirani na streetwear, ali imaju komade koji ulaze u tu domenu i po njima su itekako prepoznatljivi. Otkrijte ih u nastavku.

Anthony Avangard

Iza brenda Anthony Avangard stoji mladi dizajner Antun Aščić. Njegove su kolekcije namijenjene muškoj publici, a u njima obično nalazimo trenirke, hoodice i jakne koje su nerijetko motivirane sentimentalnim detaljima iz dizajnerova djetinjstva u Slavoniji.

Obekei

I splitski brend Obekei je svojevrsna referenca na djetinjstvo njegove osnivačice Katarine Smolić. Tu je riječ Katarina kao dijete koristila kad bi roditeljima htjela reći “obuci me” i tako je nastalo ime brenda Obekei. On nudi prave streetwear komade kao što su hoodice, bomber jakne, trenirke, ali i haljine, hlače i, zapravo, sve druge odjevne predmete prilagođene uličnom stilu.

A post shared by OBEKEI (@obekei) on Sep 25, 2017 at 3:15am PDT

Very Rare

Ovaj bismo brend zbog crvenog loga s bijelim natpisom mogli nazvati hrvatskim Supremeom. Pokrenuo ga je Sven Harambašić, a imidž je izgradio na bomber jaknama s natpisima. Svoje kolekcije priozvodi u limitiranim serijama što je još jedna poveznica s brendom Supreme, a među hrvatskom publikom već ima niz pobornika koji obožavaju njegov dizajn.

A post shared by NEMAM (@svenharambasic) on Oct 20, 2016 at 11:00am PDT

CHYPKA

Chypka je osnovana početkom 2016., a otada je postala jedan od najpoznatijih hrvatskih streetwear brendova. Vode ga dvojica prijatelja, Nikola Zorotović i Tadija Glasnović, a inspiraciju crpe iz tradicionalnih motiva paške, hvarske i lepoglavske čipke.

A post shared by CHYPKA (@chypka_) on Nov 4, 2017 at 8:32am PDT

Sugar Ants

Ovaj je brend smješten u Vinkovcima, a osnovao ga je Zvonimir Šarić. Brend se bavi majicama i torbama na koje obično apliciraju životinjske motive u komičnim situacijama. Kod njih ćete tako pronaći koale koje igraju poker, morske pse koji jedu pizzu ili čimpanzu koja čita novine lascivnog sadržaja.

A post shared by sugar ants (@sugar.ants) on Jul 12, 2017 at 2:45am PDT

Pin That City

Pin That City je relativno novi brend osnovan u lipnju ove godine, a njihove su majice s neobičnim ilustracijama svjetskih gradova u kratkom roku osvojile publiku. Iza njega stoje osnivač Ivan Bartoniček i Bojan Drezgić koji je zaslužan za ilustracije, a u ovih nekoliko mjeseci brzo su se razvili pa u svojoj ponudi već imaju majice s oko 200 gradova dok im je cilj “pinati” baš sve gradove svijeta.

Miret

Miret je jedini brend tenisica na našoj listi, a poseban je i po tome što teži postati potpuno ekološki prihvatljiv. Njihove su tenisice izrađene od vrhunske talijanske kože, koriste prirodna neobojena platna od ekološki uzgojene konoplje, potplate od prirodne gume koja je u nekim slučajevima i biorazgradiva te paze da su svi materijali koje koriste proizvedeni u Europi. Uz to, dakako, imaju odličan dizajn.

A post shared by MIRET (@miret_sneaker) on May 20, 2016 at 5:51am PDT

E.A. 1/1 S.V.

Posljednji brend na našoj listi nije primarno streetwear brend. Radi se o brendu E.A. 1/1 S.V. iza kojeg stoji dizajner Silvio Vujičić čije su kolekcije uvijek konceptualne i razrađene do posljednjeg detalja kako u teoriji tako i u izvedbi. No, brend nudi i odličnu selekciju majica i hoodica koje su osvojile zagrebačke ulice te ih nose baš svi od srednjoškolaca do modnih urednika. Jednu takvu majicu možete i osvojiti u našem kreativnom natječaju koji traje još samo danas, a više o tome saznajte ovdje.

A post shared by E.A. 1/1 S.V. (@ea11sv) on May 15, 2017 at 2:55am PDT

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kojih 10 streetwear brendova obožavamo?

Ako su vam dosadili klasični trendovski brendovi, ovi streetwear brendovi će vas oboriti s nogu

Kako izgleda suradnja Supreme x Nike?

Najtraženije stvari za ljubitelje streetweara

Kako Anthony Avangard vidi spoj turbo folka i nogometa?

Anthony Avangard predstavlja kampanju za razigranu kolekciju Balkan Bling

Takeover zagrebačkog streetwear brenda Chypka

Neočekivan spoj motiva hrvatske čipke i streetstyle modela

Hrđa kao glavni motiv nove kolekcije Silvija Vujičića

Kolekcija pod nazivom "Rust Bloom" specifična je po tehnologiji u proizvodnji tekstila i po kombinaciji suvremenih krojeva s onima iz 17. stoljeća

Mladi dizajneri predstavili nove kolekcije

Sinoć je na pisti Bipa FASHION.HR-a nove kolekcije predstavilo pet modnih brandova - Mates, Jelena Holec, Anthony Avangard, Price on Request i Twins

▲ Povratak na vrh