Ima li mjesta za Arket?

10.08.2017.

Prvi komadi novog H&M-ovog brenda Arket stižu u prodaju 25. kolovoza. No, ima li na tržištu doista mjesta za još jedan high street brend?

H&M je napokon predstavio prve vizuale svog novog modnog brenda. Arket u prodaju kreće 25. kolovoza i to samo online i u novom prostoru na slavnoj londonskoj ulici Regent. Najavljen kao lifestyle brend s linijama za žene, muškarce, djecu i interijere, Arket je inspiriran nordijskom minimalističkom estetikom, a poseban naglasak bit će stavljen na kvalitetu, održivost i trajnost. U kontekstu dizajna to znači jednostavno, funkcionalno i bezvremeno ili još preciznije klasika s pomakom, osnovni komadi na kojima se gradi garderoba i temelji stil.

Arket na švedskom znači “prazan list papira” i on je već jedanaesti brend u H&M portfelju, a nastao je kao odgovor na potrebe tržišta za klasičnom odjećom bolje kvalitete koja je ujedno cjenovno pristupačnija od sličnih brendova kao što su Tibi, Vince ili Filipa K. H&M doduše već ima brend koji nudi upravo to – vrlo popularan i uspješan COS poznat po minimalizmom inspiriranim neobičnim siluetama. Ipak, Arket bi u odnosu na COS trebao biti jeftiniji i u skloniji popularnim trendovima sezone. Sve je to dio dugoročne strategije širenja H&M grupe koja ove godine uz Arket pokreće posao u zemljama gdje još nije prisutna pa će tako svoje prve H&M trgovine dobiti Gruzija, Kazahstan, Vijetnam, Island i Kolumbija što je tek dio od ukupno 430 novih lokacija koje H&M ove godine planira otvoriti diljem svijeta. I dok su s poslovne strane ekspanzija i rast prodaje sasvim logičan cilj, jednako logično je i pitanje ima li mjesta za sve te nove brendove? Ima li mjesta za Arket? U H&M-u vjeruju kako ima pa pažljivo segmentiraju potencijalna tržišta i pokušavaju svakom od segmenata ponuditi baš ono što ga zanima i što si može priuštiti. Arket je namijenjen onima koji žele bezvremenu klasiku i skandinavski stil po pristupačnoj cijeni. COS cilja na bogatiji dio tržišta i nudi vrhunske materijale, dok je H&M idealan za ljubitelje trendova koji odjeću mijenjaju prečesto da bi razmišljali o njenoj kvaliteti. Pričekajmo ipak da priča krene. Do kraja godine će već biti jasno imamo li novi hit ili je Arket tek još jedan prosječan lovac na već neizdrživo zasićenom modnom horizontu.

Tekst: Maja Karnik
Foto: Arket

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Coco Pink Princess

Sedmogodišnja djevojčica iz Japana posljednja je Instagram senzacija, a nas je oduševila sovjim stilom

Kako ove zime nositi crveno od glave do pete?

Crvena je savršena boja za blagdane pa zašto je ne bismo nosili od glave do pete?

Pet modnih komada koje svaka trudnica treba imati u svom ormaru

Ova odjeća s proširenjima u području trbuha učinit će da se svaki dan u blaženom stanju osjećate odlično i zadovoljno

Najljepše zlatne cipele za sve blagdanske zabave

Zlatna je savršena boja za blagdane i posebno sjajno izgleda kad su u pitanju cipele

Zakoračite u novu godinu uz novi Elle

Od danas na svim kioscima potražite raskošno siječanjsko izdanje Ellea

Svi nose ružičaste samterice

Instagram su preplavile fotografije ružičastih samterica koje bi mogle biti najpopularniji mdeol hlača ove sezone

▲ Povratak na vrh