Jedan od najdražih brendova Kate Middleton novu sezonu vidi u punk izdanju

05.03.2019.

Mračna romantika na pisti Alexandera McQueena

Pomalo mračna estetika s natruhama romantike zaogrnula je novu kolekciju britanske modne kuće Alexander McQueen koju je Sarah Burton ovoga puta začinila kako oštrim linijama i strogim krojevima pa tako i cvjetnim motivima koji se provlače kroz kolekciju na printevima, floralnim aplikacijama ili pak čineći čitave komade sačinjene tako da nabiranjem materijala podsjećaju na gigantske ruže.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Mar 4, 2019 at 1:24pm PST

 

Sarah Burton je i u ovoj kolekciji za McQueen fantastično spojila nespojivo igrajući se krajnostima, krutim je materijalima suprotstavila lepršave, punkerskom edgy izričaju dodala je dašak romantičnog i nježnog, a stroge krojeve (pomalo muških) odijela izazvala je razigranim uzorcima i volanima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Mar 4, 2019 at 5:20pm PST

 

Burton je kolekciju začinila s pregršt zanimljivih modnih dodataka poput chokera, pregršt naušnica na ušnim resicama te raznih verzija lanaca i remenja sa zakovicama, dodavši tako kolekciji dašak dobrog starog punka, supkulturnog pokreta koji se rodio na ulicama Londona i zatim proširio svijetom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Mar 4, 2019 at 3:59pm PST

 

Kada je istraživanje za kolekciju započelo, Burton je svoj tim odvela na sjever, u Macclesfield gdje je i sama odrastala, a gdje se, u malim pokrajinskim gradićima nešto dalje od Manchestera, i dalje proizvodi tekstil koji se zatim koristi u izradi odijela. Burton je tako željela odati počast bogatoj engleskoj tradiciji proizvodnje tekstila s kojom je odrastala, a tu je tradiciju zatim utkala u svaki djelić svoje nove kolekcije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Mar 4, 2019 at 2:38pm PST

U vremenu Brexita, globalnog koje zatire lokalno, brze mode i propadanja malih obrtnika, Sarah je svojoj kolekciji dala predznak: Made in England kreiravši jednu zbilja lijepu kolekciju u kojoj bi svatko mogao pronaći ponešto za sebe, bilo to lijepo krojeno odijelo ili pak dekadentna voluminozna kreacija koja podsjeća na gigantsku ružu.

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Sarah Burton proglašena modnom predvodnicom

Nagrada posebnog priznanja na Fashion Awards

Kako nastaju kolekcije Alexander McQueen?

Sarah Burton vodi nas gdje još nitko nije bio

Meghan Markle i Kate Middleton kao princeze na velikoj kraljevskoj proslavi

U Londonu je jučer obilježena 100. godišnjica Kraljevskih zračnih snaga, a vojvotkinje su izgledale poput pravih princeza

▲ Povratak na vrh