Kako Anthony Avangard vidi spoj turbo folka i nogometa?

30.04.2019.

Anthony Avangard predstavlja kampanju za razigranu kolekciju Balkan Bling

U današnje vrijeme kada smo svi postali, u većoj ili manjoj mjeri, ovisni o društvenim mrežama i naglašavanju vlastite osobnosti, kolekcija za proljeće/ljeto 2019. brenda Anthony Avangard unosi pravo osvježenje. Anthonyjeva iznimno duhovita i promišljena igra spajanja nespojivog ovoga puta došla je inspirirana svijetom turbo folka i nogometa.

Poveznica su te dvije potpuno različite stvari, a opet tako slične. Kolekcija je namijenjena slobodnim muškarcima i ženama koji se zabavljaju, kul su i ugodno se osjećaju u odjeći koju nose. Od samog početka radim na tome da moja odjeća bude univerzalna, bez predznaka sezone. Ima dozu ironije i humora, a zapravo je hibrid nekih mojih radova iz prošlih kolekcija. Uzeo  sam primjerice isti materijal, ili natpis”, započeo je dizajner Antun Aščić koji stoji iza brenda Anthony Avangard.

Razigranost kolekcije prate i vizuali kampanje koji su drugačiji i pomaknuti, a istovremeno svježi i suvremeni, baš poput same kolekcije koja je iznimno nosiva. Seksipila ne nedostaje, ali je provučen na suptilan način. Dizajner je i ovom kolekcijom postigao da svaki komad može biti idealan za večernje izlaske, ali i za svakodnevne, ležernije kombinacije. Ipak, kolekcija i sama kampanja ne stavljaju u prvi plan samo modni izričaj, već i mentalni sklop koji je Antun nazvao  – Balkan Bling.

Promatrao sam situacije, ponašanja te socijalne i kulturološke fenomene u našem društvu. Cijela priča opisuje današnjicu u Hrvatskoj, odnosno na Balkanu. Na promatraču je na kraju kako će razumjeti i interpretirati”, pojasnio je dizajner.

Kolekciju krase brojne vrste pamuka te umjetni materijali s lakiranim i metaliziranim premazima koji daju poseban efekt, a dominiraju i uniseks traper jakne koje mogu biti ujedno i haljine.

 

Foto: Denis Butorac

Make-up: Ivana Bilandžija Billy

Kosa: Katica Topčić za Kevin Murphy

Modeli:  Luna Valas, Katarina Mamić (Talia Models) & Filip Šerić (Sonic Models)

Cipele: Högl

Preporučujemo

Pročitajte i...

Trendseterice obožavaju gingham uzorak!

Kako uklopiti popularni gingham uzorak u svakodnevne kombinacija?

Što se dogodi kada se spoje Nike i Stranger Things?

Limitirana kolekcija koja odiše retro šarmom

20 slamnatih šešira koji će vam uljepšati ljeto

Ni ovo ljeto neće proći bez omiljenog modnog dodatka!

Za koga je Alyssa Coscarelli dizajnirala capsule kolekciju?

Što nam donosi suradnja trendseterice Alysse Coscarelli i brenda Petite Studio ?

20 kupaćih kostima neodoljivih ljetnih uzoraka

Sve što nam je potrebno za razigrano ljeto

▲ Povratak na vrh