Kako izgleda Carolina Herrera bez Caroline Herrere?

13.06.2018.

Wes Gordon je predstavio svoju premijernu kolekciju za slavni američki brend

Podsjetimo, Carolina Herrera je početkom godine objavila kako poziciju kreativne direktorice svoje modne kuće napušta nakon 37 uspješnih godina i nastavlja raditi kao globalna ambasadorica brenda. Njenu je poziciju preuzeo mladi Wes Gordon, dizajnerski wunderkind koji je proteklih godinu dana proveo iza kulisa kao njen suradnik i kreativni konzultant, a sada se napokon predstavio prvom samostalnom kolekcijom Resort 2019.

Na prvi pogled, kolekcija je inspirirana bezbrižnim ljetnim praznicima te pršti sunčanim bojama i mladenačkom energijom. Unatoč tome, Gordon je kroz svoje kreacije provukao prepoznatljivu eleganciju i profinjenost svoje prethodnice, ali joj je dao novo lice živahnim uzorcima, odijelima u toplim ljetnim nijansama, originalnim modnim dodacima i retro siluetama.

Bez značajnijeg zaokreta, ali ipak s vidljivom dozom mladenačke vizije, Gordon ostaje vjeran dizajnerskom kodu Caroline Herrere. Hoće li to biti dovoljno za uspjeh u vrijeme sve jače streetwear kulture, sirovog Vetementsa i nezaustavljivog Gucci retro vala koji predvode novo doba na modnoj sceni?

Piše: Maja Karnik
Foto: Carolina Herrera

Preporučujemo

Pročitajte i...

Minimalistička elegancija u novoj kolekciji Ana Marije Ricov

Fantastična nova kampanje zagrebačke dizajnerice odaje počast minimalizmu

Psi dobili glavnu ulogu u Marc Jacobs kampanji

Resort kolekcija popularnog brenda

Boja koja je neočekivano okupirala street style

A ove je jeseni popularna u svim nijansama!

Rita Ora jesen vidi u strastvenoj crvenoj boji

Pjevačica potpisuje kolekciju za Escadu

▲ Povratak na vrh