Kako izgleda Carolina Herrera bez Caroline Herrere?

13.06.2018.

Wes Gordon je predstavio svoju premijernu kolekciju za slavni američki brend

Podsjetimo, Carolina Herrera je početkom godine objavila kako poziciju kreativne direktorice svoje modne kuće napušta nakon 37 uspješnih godina i nastavlja raditi kao globalna ambasadorica brenda. Njenu je poziciju preuzeo mladi Wes Gordon, dizajnerski wunderkind koji je proteklih godinu dana proveo iza kulisa kao njen suradnik i kreativni konzultant, a sada se napokon predstavio prvom samostalnom kolekcijom Resort 2019.

Na prvi pogled, kolekcija je inspirirana bezbrižnim ljetnim praznicima te pršti sunčanim bojama i mladenačkom energijom. Unatoč tome, Gordon je kroz svoje kreacije provukao prepoznatljivu eleganciju i profinjenost svoje prethodnice, ali joj je dao novo lice živahnim uzorcima, odijelima u toplim ljetnim nijansama, originalnim modnim dodacima i retro siluetama.

Bez značajnijeg zaokreta, ali ipak s vidljivom dozom mladenačke vizije, Gordon ostaje vjeran dizajnerskom kodu Caroline Herrere. Hoće li to biti dovoljno za uspjeh u vrijeme sve jače streetwear kulture, sirovog Vetementsa i nezaustavljivog Gucci retro vala koji predvode novo doba na modnoj sceni?

Piše: Maja Karnik
Foto: Carolina Herrera

Preporučujemo

Pročitajte i...

Profinjena spontanost u novoj kampanji Ana Marije Ricov

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju za svoju novu kolekciju IKI ext. koja je oduševila modnu publiku

Claire Foy u elegantnom crno-bijelom izdanju

Predivna glumica nastavlja nizati odlična izdanja na crvenom tepihu

15 teddy kaputa koji će vas grijati ove zime

Teddy kaputi popularniji su nego ikada!

20 neodoljivih komada od čipke koje ćete obožavati

Čipka doista nikada ne izlazi iz trenda

▲ Povratak na vrh