Kako izgleda nova Jil Sander?

26.09.2017.

Na nedavno završenom Tjednu mode u Milanu vidjeli smo i prvu kolekciju novih kreativnih direktora kuće Jil Sander, Lucie i Lukea Meiera

U svijetu naklonjenom ekscentričnosti, bez obzira je li to Gucci retromanija, Pradina estetika ružnog ili Balenciaga sirovost u režiji Demne Gvasalije, dizajn nadahnut minimalizmom djeluje kao riskantan potez u raskoraku s duhom vremena.

Ipak, Lucie i Luke Meier odlučili su riskirati i svoju Jil Sander premijeru zamislili upravo tako – pročišćeno, minimalistički, ozbiljno. Suprotstavljajući stroge i oštre linije ženstvenim i prozračnim idejama, Meieri su pokušali pronaći još neotkriveno u estetici kojom se Jil Sander proslavila osamdesetih, i njenom hladnom minimalizmu dati emociju.

Kolekciju su otvorile impresivne košulje produljene u haljine, s detaljima koji su odmah ukazali na iznimnu krojačku vještinu, vidljivu i na kasnijim modelima košulja čije su brojne iteracije odrađene besprijekorno i s puno promišljanja.

Kaputi i odijela osmišljeni su jednako pažljivo, s detaljima poput nedovršenih šavova ili pomno označenih džepova, zaokružujući kolekciju kao korektan hommage povijesti brenda i svemu što Jil Sander predstavlja u kolektivnoj svijesti.

Je li to dovoljno da bi se rizik isplatio? Nova stara Jil Sander zasad izgleda obećavajuće, ali pričekajmo proljeće pa da i tržište kaže svoje.

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Bianca Valle

Ova stylish holistička nutricionistkinja iz New Yorka odlična je inspiracija za #Stayathome outfite!

Outfiti za vašu gornju polovicu za #WFH video konferencije

Gore košulja, a ispod stola čupave papuče!

Obožavamo stil Kelly Wearstler

Eklektična estetika dizajnerice interijera

Stilska inspiracija: Irene Kim

Multitalentirana influencerica, manekenka i dizajnerica

▲ Povratak na vrh