Kako izgledaju popularne tenisice od recikliranih plastičnih boca?

28.06.2019.

Sjajan potez poznatog brenda

Na našu sreću, u posljednje vrijeme sve više modnih brendova uskače na vlak održive mode i razmatra opcije kako u proizvodnji svoje odjeće i obuće koristiti materijale koji su obazriviji prema (sada već poprilično narušenom) eko sustavu.

 

 

Principe održive mode i recikliranje kao jedan od načina očuvanja prirode prigrlio je i jedan od najpopularnijih brendova današnjice Converse koji je u sklopu svog programa Renew izbacio kolekciju kultnih tenisica Chuck Taylor All Star i  Chuck 70, ali ovoga puta izrađenih od recikliranih plastičnih boca i recikliranih vezica za cipele.

 

 

Tenisice izgledaju u potpunosti identično kao legendarni model koji obožavamo već desetljećima, a za takav je izgled zaslužan novi sustav obrade plastike koji je sposoban “glumiti” platno na kakvo smo navikli na omiljenim nam Starkama.

Tenisice dolaze u pet različitih boja, a vjerni obožavatelji brenda na društvenim su mrežama izrazili oduševljenje Converseovom inovacijom. Zato vjerujemo da će se nova “reciklirana” kolekcija, koja u prodaju stiže 5. srpnja, rasprodati u tren oka. I nadamo se, iskreno, kako neće biti zadnja.

 

Piše: T.L.

Pročitajte i...

7 razloga zašto kupujemo tenisice

Jeste li si nekada postavili to pitanje i shvatili da je odgovor mnogo složeniji od – kupujem ih zato što mi se sviđaju?

Kultne Starke u neobičnom novom izdanju

Klasična silueta ima novo ruho

BUZZ Black Friday na -60%!

Prilika za rani božićni shopping - online!

Tenisice za spas planeta

4 klasične siluete u novom ruhu

It's a match: najbolje kombinacije voluminoznih jakni i tenisica pred zimske dane

Najrelevantnije modno rješenje za promjenjivo vrijeme

▲ Povratak na vrh