Kako nastaju kolekcije Alexander McQueen?

02.03.2019.

Sarah Burton vodi nas gdje još nitko nije bio

Ponekad se čini tragičnim, ili u najmanju ruku nepravednim, da sve ono što dizajneri mjesecima stvaraju daleko od očiju javnosti, pred publikom prodefilira u nepunih petnaestak minuta koliko danas traje prosječna modna revija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Feb 9, 2019 at 2:57am PST

 

U toj blic-predstavi, u tih par trenutaka dok se divimo dizajnerskim idejama i prekrasnim kreacijama, olako zaboravljamo koliko je vremena i truda zapravo uloženo u svaki detalj. Zbog toga je Sarah Burton u prostoru Alexander McQueen butika u londonskoj ulici Bond predstavila eksperimentalni prostor posvećen upravo dizajnerskom kreativnom procesu, otkrivši nam kako nastaju njene bajkovite kreacije.

 

Sarah Burton

 

Prostor je namijenjen prije svega studentima u potrazi za inspiracijom i novim znanjem, a otvoren je jedinstvenom izložbom ‘Unlocking stories’ koja posjetitelje upoznaje s dizajnerskom svakodnevicom i otkriva inspiraciju iza Alexander McQueen kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2019.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Feb 28, 2019 at 6:54am PST

 

Autentične skice, uzorci materijala, fotografije koje dokumentiraju nastanak kolekcije, brojne knjige i kolaži, otkrivaju svu kompleksnost dizajnerskog procesa i naprosto oduzimaju dah. Burton je prilikom otvaranja najavila kako u budućnosti planira postaviti mnoge slične eksperimente i pozvala ljubitelje Alexandera McQueena da svakako zavire iza kulisa njenog modnog ateljea.

 

Piše: M.K.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh