Kako nastaju kolekcije Alexander McQueen?

02.03.2019.

Sarah Burton vodi nas gdje još nitko nije bio

Ponekad se čini tragičnim, ili u najmanju ruku nepravednim, da sve ono što dizajneri mjesecima stvaraju daleko od očiju javnosti, pred publikom prodefilira u nepunih petnaestak minuta koliko danas traje prosječna modna revija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Feb 9, 2019 at 2:57am PST

 

U toj blic-predstavi, u tih par trenutaka dok se divimo dizajnerskim idejama i prekrasnim kreacijama, olako zaboravljamo koliko je vremena i truda zapravo uloženo u svaki detalj. Zbog toga je Sarah Burton u prostoru Alexander McQueen butika u londonskoj ulici Bond predstavila eksperimentalni prostor posvećen upravo dizajnerskom kreativnom procesu, otkrivši nam kako nastaju njene bajkovite kreacije.

 

Sarah Burton

 

Prostor je namijenjen prije svega studentima u potrazi za inspiracijom i novim znanjem, a otvoren je jedinstvenom izložbom ‘Unlocking stories’ koja posjetitelje upoznaje s dizajnerskom svakodnevicom i otkriva inspiraciju iza Alexander McQueen kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2019.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on Feb 28, 2019 at 6:54am PST

 

Autentične skice, uzorci materijala, fotografije koje dokumentiraju nastanak kolekcije, brojne knjige i kolaži, otkrivaju svu kompleksnost dizajnerskog procesa i naprosto oduzimaju dah. Burton je prilikom otvaranja najavila kako u budućnosti planira postaviti mnoge slične eksperimente i pozvala ljubitelje Alexandera McQueena da svakako zavire iza kulisa njenog modnog ateljea.

 

Piše: M.K.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Meghan Markle i Kate Middleton kao princeze na velikoj kraljevskoj proslavi

U Londonu je jučer obilježena 100. godišnjica Kraljevskih zračnih snaga, a vojvotkinje su izgledale poput pravih princeza

Cate Blanchett za zatvaranje festivala u Cannesu odabrala dramatičnu haljinu

Posljednji dan festivala u Cannesu održan je u subotu, a kombinacijom na crvenom tepihu još jednom je oduševila Cate Blanchett

Devet kultnih modnih dokumentaraca koje možete pogledati na You Tubeu

Donosimo vam listu sjajnih dokumentaraca za koje vam treba samo dobra internetska veza

▲ Povratak na vrh