Kako se trendseterica Pia Baroncini našla usred modnog skandala?

10.07.2019.

Suradnja koja ju ju koštala pratitelja

Zajedno s Tyler Haney iz Outdoor Voices i Emily Weiss iz Glossiera, Pia je član brzo rastuće klase žena osnivačica modnih i beauty radova čiji poslovi uključuju ispunjavanje mnogih radnih zadaća.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Pia Baroncini (@piabaroncini) on May 8, 2019 at 11:33am PDT


Pia nije poprilično utjecajna osoba, premda živi inspirativni online život uz poznate prijatelje poput Erin Wasson i Emily Ratajkowski. Riječ poduzetnica također ne odgovara sasvim onome čime se bavi, iako je to ono što piše na njezinim društvenim mrežama. Ona nije profesionalni dizajner niti fotograf.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Pia Baroncini (@piabaroncini) on Jun 28, 2019 at 4:21pm PDT

Njen talent leži u obavljanju svega gore navedenog i objavljivanju istog na način na koji čini da se to može učiniti i vi. Torbe LPA fotografirane su u pozadini prašnjavih komada koji su pripadali Pijinoj baki. Skupi beauty režimi njege kože su opsesivno dokumentirani čak i kada joj stvaraju upale. Sve je to dio njezinog radnog dana i opisa posla današnje influencerice.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Pia Baroncini (@piabaroncini) on Jun 26, 2019 at 4:37pm PDT

Biti simpatično i dostupno lice brenda ima svoje uspone i padove. Kada se dogode propusti – a došlo je i do tog nemilog trenutka – Pia mora biti spremna javno se obračunati s kritikom.

U rujnu 2018. godine, LPA je predstavio niz trenirki ukrašenih ružnim komentarima trolova na Instagramu koje su Pijini poznati prijatelji podijelili s njom. Lena Dunham pridonijela je citat “Strašan rezultat modernog feminizma”; Cara Delevingne: “Previše kostiju”, itd.. LPA je predvidio da će majice ići uz rame body-positivity pokreta, prikupiti novac za dobrotvorne svrhe i “osvijetliti tamnu stranu interneta.”

 

 

Jednom kad se citat, “Biti debeo nije lijepo. To je izgovor.” – pojavio na Revolve.com stranici na ultramršavom modelu (s točno nula konteksta o projektu), cijela je ideja postalna viralna, no iz sasvim krivih razloga. Instagram profil Diet Prada je zario očnjake u novu žrtvu i osvnuo se na njezinu prošlost te uspio izvući apsolutno sve objave koje bi se mogle prikazati kao politički nekorektne. Pia se odjednom našla u ulozi dežurnog krivca, iako je iza nje stajala cijela ekipa ljudi s kojima je surađivala.

Još uvijek se nije sasvim oporavila od naleta osuđivaja javnosti te kaže kako osjeća veliku dozu nesigurnost oko pokretanja novih projekata.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Tko se skriva iza ovog velikog šešira?

Pjevačica i glumica se odlučila za upečatljiv model u dvije nijanse

Brend čiju hippie vibru obožavaju trendseterice

Šarene, lepršave haljine osvajaju ulice

Što nam donosi pametni ruksak iz YSL radnje?

Zaboravite ekrane, stižu naramenice na dodir

▲ Povratak na vrh