Kako su Xenia Design i arhitektonski studio BIRO osmislili originalni koncept XD store?

12.03.2019.

Spoj modernog interijera i modne kolekcije

Hrvatski modni brend Xenia Design je u suradnji s arhitektonskim studio BIRO osmislio koncept XD storea, rješenje prodajnog prostora sa posebno dizajniranim prezentacijskim elementima metalnih vješalica i perforiranih limenih obloga.

 

 

Koncept omogucuje laku prilagodbu razlicitim prostorima i brzu izvedbu kroz prefabrikaciju, te je nakon XD pop up-a u Designer Outlet centru realiziran na poznatoj adresi u Gundulićevoj ulici u Zagrebu.

 

Svi elementi projekta su promišljeni i posebno dizajnirani kao proširenje i nastavak na jedinstven, inovativan i nekonevnicioanaln XD stil. Dinamična slika čeličnih vješalica zajedno s monokromatskom bazom prostora definira atmosferu XD store-a, pružajući korisniku jedinstveno i ugodno iskustvo istraživanja novih modela iz kolekcija.

 

 

Ekspresivne vješalice su prostorne rešetke oslonjene na vitke čelične stope. Neobična forma doprinosi preglednosti robe uz povećanje istovremeno izloženih odjevnih predmeta. Poredane rubno, vješalice stvaraju dinamični vizualni okvir prostora.

 

 

Neutralnu bazu čine sivi zidove grube strukture, perforirane limene obloge i punoplošna zidna ogledala. Tri različita materijala ostvaruju jedinstvenu monokromatksu cjelinu, neutralnu pozadinu za prepoznatljivu, ali uvijek inovativnu XD estetiku.

 

 

Prostor od 75m2 je podijeljen na prednji prezentacijski dio te stražnji dio u kojem su smještene kabine za presvlačenje odvojene od pogleda s ulaza, skroviti prostor za ležernije isprobavanje odjeće i razgovor.

Fotografije: Jure Živković model: Mirna Bralić

Preporučujemo

Pročitajte i...

Price on Request predstavio kolekciju na London Fashion Weeku

Mladi hrvatski brend očarao London recikliranim i nadograđenim verzijama arhiviranih Xenia Design komada

Ksenija Vrbanić: "Svi oni koji misle da je sreća negdje drugdje će spoznati nakon stečenog iskustva da je ipak doma najbolje"

Ususret ELLE Boutiqueu by Smartwater razgovarali smo s najuspješnijom hrvatskom dizajnericom, Ksenijom Vrbanić

Xenia Design predstavlja odličnu novu kampanju

Nakon predstavljanja iznimno uspješne jesenske kolekcije koja već stiže u dućane diljem svijeta, počela je svjetska turneja nove ljetne kolekcije brenda Xenia Design za 2018. godinu, a uz nju je predstavljena i odlična kampanja

Novi vizuali Xenia designa osvajaju na prvi pogled

Kolekcija Ksenije Vrbanić u prvome planu

Minimalizam XD Xenia Designa

Doajenka hrvatske modne scene otvorila je novi prodajni prostor u srcu Zagreba

Modna kritika: Zašto nosimo Pradu, a ne Schiaparelli?

Renomirana modna kuća treba više od novog kreativnog direktora

▲ Povratak na vrh