Kanye West patentira nedjeljnu misu

07.08.2019.

Sve u svrhu nove kolekcije

Nedjeljna misa Kanyea Westa, to jest Sunday Service, poslužit će kao inspiracija za njegovu novu kolekciju. S projektom je započeo u siječnju, a riječ je o orkestraciji koja se sastoji od soul varijacija na teme njegovih i ostalih pjesama u religioznoj varijanti.View this post on Instagram

Drums drums drums @kanyesundayservice July 28. Drop a ❤️ if your feeling the vibe

A post shared by Kanye Sunday Service (@kanyesundayservice) on Jul 28, 2019 at 2:26pm PDT

Održava se svake nedjelje, a okuplja velik broj većinom afroameričkih vokalista. Po uzoru na raspjevane mise koje se održavaju u protestantskim crkvama, njegove se također temelje na gospelu te se energija može osjetiti čak i preko ekrana.

Ove je godine na festivalu Coachella Kayne prodavao robu s natpisima koji se često mogu čuti na takvom okupljanju. To su bile veste, majice, šilterice… uobičajena roba s koncerta.

Iako su Kanye i Kim K. dobro poznati po minimalističkom, sportskom, opuštenom dnevnom stilu, Kanyeove kreacije još od početka njegove dizajnerske karijere teško pronalaze epitet poželjnog u modi. Naprotiv, prema mnogim kritičarima, a i komentarima na društvenim mrežama, radi se o nedovoljno artikuliranim idejama i slabom promišljanju od samoga početka. Brojke, doduše, govore drugačije – Kanyeove kolekcije uvijek su rasprodane!

Novi modni, a možda više i zakonski koštac u koji se uhvatio, tiče se upravo Sunday Servicea. Naime, u svrhu proširivanja brenda, Kanye želi patentirati taj naziv, koji u prijevodu s engleskog jezika označava nedjeljnu misu. Takav zahtjev stvara problem zbog očitih razloga – brend s imenom istovjetnim generičkim riječima, koje se još uz to vežu uz teme poput religije, teško je patentirati. Štoviše, sebično je svojatati opća dobra poput imenica ili boja u svrhu biznisa, pogotovo ako se radi o nečemu toliko konkretnom, a ne primjerice, o nijansi žute koju posjeduje Snapchat.

Uz Kimono skandal koji je izazvala Kim i borbu za kreativno vlasništvo nad imenom jednog od dana u tjednu, odvjetnici obitelji West nemaju baš puno slobodnog vremena ovog ljeta. Možda je to super prilika da Kim pokaže kako njezina diploma iz prava ipak nije tobože.

Piše: D.M.
Fotografije: profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kanye West otvara modni inkubator za mlade dizajnere

Nekad je i on sam bio mladi dizajner

Kim Kardashian je objavila neobično ime četvrtog djeteta

Čini se da obožavatelji nisu oduševljeni izborom imena!

Body-positivity: Ashley Graham je predstavila svoju kolekciju donjeg rublja

Američki plus-size model objavio je novu suradnji s brandom Addition Elle

Hoće li Kanye West nastupiti na Tjednu mode u New Yorku?

Šuška se da bi mogao nastupiti na nekoj od revija

Kim Kardashian i dalje plijeni pozornost neonskim trikovima

Starleta je odjenula večernju fluorescentnu haljinu za odlazak na sladoled

▲ Povratak na vrh