Kanye West patentira nedjeljnu misu

07.08.2019.

Sve u svrhu nove kolekcije

Nedjeljna misa Kanyea Westa, to jest Sunday Service, poslužit će kao inspiracija za njegovu novu kolekciju. S projektom je započeo u siječnju, a riječ je o orkestraciji koja se sastoji od soul varijacija na teme njegovih i ostalih pjesama u religioznoj varijanti.View this post on Instagram

Drums drums drums @kanyesundayservice July 28. Drop a ❤️ if your feeling the vibe

A post shared by Kanye Sunday Service (@kanyesundayservice) on Jul 28, 2019 at 2:26pm PDT

Održava se svake nedjelje, a okuplja velik broj većinom afroameričkih vokalista. Po uzoru na raspjevane mise koje se održavaju u protestantskim crkvama, njegove se također temelje na gospelu te se energija može osjetiti čak i preko ekrana.

Ove je godine na festivalu Coachella Kayne prodavao robu s natpisima koji se često mogu čuti na takvom okupljanju. To su bile veste, majice, šilterice… uobičajena roba s koncerta.

Iako su Kanye i Kim K. dobro poznati po minimalističkom, sportskom, opuštenom dnevnom stilu, Kanyeove kreacije još od početka njegove dizajnerske karijere teško pronalaze epitet poželjnog u modi. Naprotiv, prema mnogim kritičarima, a i komentarima na društvenim mrežama, radi se o nedovoljno artikuliranim idejama i slabom promišljanju od samoga početka. Brojke, doduše, govore drugačije – Kanyeove kolekcije uvijek su rasprodane!

Novi modni, a možda više i zakonski koštac u koji se uhvatio, tiče se upravo Sunday Servicea. Naime, u svrhu proširivanja brenda, Kanye želi patentirati taj naziv, koji u prijevodu s engleskog jezika označava nedjeljnu misu. Takav zahtjev stvara problem zbog očitih razloga – brend s imenom istovjetnim generičkim riječima, koje se još uz to vežu uz teme poput religije, teško je patentirati. Štoviše, sebično je svojatati opća dobra poput imenica ili boja u svrhu biznisa, pogotovo ako se radi o nečemu toliko konkretnom, a ne primjerice, o nijansi žute koju posjeduje Snapchat.

Uz Kimono skandal koji je izazvala Kim i borbu za kreativno vlasništvo nad imenom jednog od dana u tjednu, odvjetnici obitelji West nemaju baš puno slobodnog vremena ovog ljeta. Možda je to super prilika da Kim pokaže kako njezina diploma iz prava ipak nije tobože.

Piše: D.M.
Fotografije: profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Kanye West sprema operu?!

O čemu je riječ?

Što su Kim K i Kanye napravili u tajnosti?

Poseban događaj za poznati par

Kako je Kanye West rasplakao Beyonce?

Što se događalo iza kulisa kada je Kanye prekinuo Taylor Swift na VMA?

Kanye West otvara modni inkubator za mlade dizajnere

Nekad je i on sam bio mladi dizajner

Kim Kardashian je objavila neobično ime četvrtog djeteta

Čini se da obožavatelji nisu oduševljeni izborom imena!

▲ Povratak na vrh