Karl Lagerfeld kao inspiracija

16.08.2015.

Ilustratorice se poigrale likom poznatog dizajnera

Sjećate li se crtića Gdje je Jura? Njegovi su gledatelji u svakoj epizodi imali nekoliko minuta da, u slici punoj različitih likova i situacija, prepoznaju lice glavnog junaka Jure.

U sličnoj priči sada se našao Karl Lagerfeld posredstvom inovativnih ilustratorica i autorica Stacey Caldwell, Aji Riaki i Michelle Baron.

U njihovoj slikovnici naslova Gdje je Karl?, čitatelji imaju zadatak pronaći dizajnera skrivenog iza prepoznatljivih sunčanih naočala među ostalim poznatim protagonistima modne industrije u najrazvikanijim modnim destinacijama.

Chanel revija u Parizu, MET Gala u New Yorku, božićni praznici u Meksiku ili shopping u Hong-Kongu, tipične su lokacije gdje se i inače Lagerfelda može sresti u društvu zvijezda, a u ovoj slikovnici društvo mu čine Anna Wintour, Pheobe Philo, Lily Aldridge, Kim Kardashian i mnoge druge poznate face.

Iako zamišljena prije svega kao razbibriga i zabava, ova slikovnica je pravi prozor u dinamičan svijet modne industrije i dočarava dio uzbudljivog rasporeda njenih protagonista koji redovito mijenjaju lokacije i prelaze daleke relacije prisustvujući raznoraznim događanjima rezerviranima za privilegirane.

Slikovnica izlazi ovog rujna u izdanju kuće Penguin Random House.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Šetnja Parizom: Olivia Palermo u savršenoj jesenskoj jakni

Trendseterica u vjetrovki Karl Lagerfeld

LVMH će osnovati modnu nagradu u čast Karla Lagerfelda

Dodjela nagrada za mlade dizajnere LVMH zakazana je 4. rujna u Parizu

Met priprema izložbu o Karlu Lagerfeldu

Njujorški muzej spreman je odati počast pokojnom dizajneru

▲ Povratak na vrh