Kineskoj dizajnerici odbijena viza za prisustvovanje New York Fashion Weeku

27.08.2019.

Odbijenica dolazi u vrijeme kada New York pokušava postati što otvoreniji međunarodnim dizajnerima

Čini se da se posljedice trgovinskog rata Donalda Trumpa s Kinom sada osjeti i na predstojećem Tjednu mode u New Yorku, koji počinje 6. rujna. Njujorški tjedan mode posljednjih nekoliko godina privlači mnoge kineske dizajnere, a posljednjih sezona njegov je raspored uključivao čak cijeli dan događanja posvećenih kineskim brendovima po nazivom China Day (hrv. Dan Kine).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yangjuan (@yangjuan888) on Sep 10, 2018 at 10:12am PDT


Kineskoj dizajnerici Xiaojuan Yang, osnivačici neovisne modne kuće I Love Pretty, i njenom timu odbijene su vize za putovanje u Sjedinjene Države sljedeći mjesec. Prema različitim izvješćima, Yang se prijavila za vizu u američkom konzulatu u Guangzhouu u Kini, no zahtjev je odbijen i nije određen konkretan razlog za odbijanje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I Love Pretty (@iloveprettyofficial) on Aug 16, 2019 at 7:13am PDT


Vijest dolazi u jeku izvještaja kako je broj kineskih putnika u SAD prošle godine prvi put opao nakon 2003. godine, usred napetosti između Bijele kuće i Pekinga. Dizajnerica brenda I Love Pretty, koja je svoje kolekcije u prošlosti pokazivala u modnim prijestolnicama poput Pariza i Milana, još uvijek planira pokazati svoj asortiman za proljeće-ljeto 2020. godine. Revija će se održati bez Yang i njenog osoblja 6. rujna.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I Love Pretty (@iloveprettyofficial) on Jul 5, 2019 at 12:19am PDT

Modni dizajner Tom Ford, novoimenovani predsjednik CFDA-e (Vijeća modnih dizajnera Amerike), nedavno je rekao da “budućnost američke mode počiva na povećanoj globalnoj perspektivi” i učinio je svojom misijom da američku modu učini više međunarodnom te New York privlačnijim za svjetske dizajnere, novinare i kupce.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh