KLISAB u novoj modnoj avanturi

01.12.2016.

Modni dvojac KLISAB predstavlja lookbook za sezonu jesen/zima 2016./2017.

Mladi dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, koji su ove godine osvojili nagradu ELLE Style Awards u kategoriji Najbolji mladi dizajneri, u novoj sezoni predstavljaju svoju najodvažniju kolekciju do sada. Potpuno neopterećeni određenom temom, nego isključivo vođeni vlastitom željom za kreiranjem određenog komada, u novoj kolekciji su, za razliku od svojih prethodnih uspješnica, inspiraciju pronašli u materijalima i u njihovoj različitoj teksturi.

To je prije svega vidljivo kroz istančano ophođenje istim, kako kroz krojeve i detalje, tako i kroz kombiniranje različitih materijala na istom komadu. Odvažnost nove kolekcije vidljiva je i u odabiru materijala koji do sada nisu bili tipični za KLISAB dizajn, što je dizajnerima ujedno predstavljao kreativni izazov.

Prevladavaju štofovi različite debljine, baršun, keper, kuhana vuna, umjetno krzno, eko koža, felpa i velur. Kad je kolorit u pitanju, dominira crna boja i različite nijanse sive i srebrne, dok su oker, smeđa i zlatna unijele pomalo neočekivane trenutke.

 

 

„Svake sezone se trudimo pomicati vlastite granice dizajniranja. Ovo je kolekcija koju smo radili najduže do sada, te smo bili najslobodniji u njenom stvaranju. Promišljali smo o svakom komadu tako da jasno prezentira naš dizajnerski potpis, ali smo i osluškivali potrebe naših klijentica, te su nam one, kao i do sada bile najveća inspiracija u radu. Stvaranje nove kolekcije bio je izazov, ali budući da nam je do sada sama inspiracija često nametala tok kolekcije i ponekad nas sputavala, stvaranje novih komada išlo je posve prirodno i neopterećeno te smo samim time u kreiranju bili dosta slobodniji. Ova kolekcija i dalje je povezana, svaki odjevni komad ima jasno definirano mjesto u njoj, ali nam taj izbor nije bio uvjetovan samom inspiracijom“, istaknuli su dizajneri.

Upravo taj fokus na svaki pojedini komad istaknut je i u novom lookbooku koji je u potpunosti lišen suvišnih detalja, posve minimaliziran i pročišćen. Ispred objektiva Petre Mrše stali su modeli Ingrid S. i Mirijam S. (agencija Talia Model), dok uspješnu suradnju nastavlja Branka Trohar (Boye by BBK) koja je i ovaj put bila zadužena za frizuru. Make up, kao i do sada potpisuje Petra Sever, uz asistenciju Nine Pejnović, dok je asistent snimanja i stiliziranja bio Aleksandar Selak.

Novu kolekciju možete potražiti u KLISAB showroomu (Nova Ves 84, Zagreb), a svoj dolazak najavite putem službene Facebook stranice ili na e-mail klisab.official@gmail.com.

M.B.
Fotografije: Petra Mrša

Preporučujemo

Pročitajte i...

Odvažan potez dizajnerskog dvojca KLISAB

Dizajneri brenda u ovom jedinstvenom eksperimentu potpunu slobodu dali su autorskim parovima koji su KLISAB odjeću interpretirali na svoj način

Kolekcija modnog dvojca KLISAB u prvome planu

Upečatljiva kolekcija obilježila je drugu večer tjedna mode Bipa Fashion.hr na Zagrebačkome velesajmu

Kakvu modu za novu sezonu predlažu domaći kreatori stila?

Pregled omiljenih komada iz kolekcija domaćih modnih dizajnera u lookbooku Bipa Fashion.hr-a

Trendy kolekcija modnog dvojca KLISAB

Kolekciju za proljeće/ljeto 2017., 'Resilience', predstavit će na pisti Bipa Fashion.hr-a

Lansirana nova kolekcija brenda IO Ivana Omazić

Razigrani duh dječje igre prenesen je u ručno oslikanu ljetnu kolekciju

Kako preživjeti novogodišnji doček sa stilom?

Dobitnici nagrade u kategoriji 'Najbolji mladi dizajneri' ovogodišnjeg ELLE Style Awardsa, Klisab, predstavljaju novu kampanju

▲ Povratak na vrh