Konačni pad Victoria’s Secreta ili dobrodošao kraj jedne ere

22.11.2019.

Nevolje u raju

Stigla je i službena potvrda, tradicionalna Victoria’s Secret revija ove se godine neće održati. Novinari su tu mogućnost nanjušili još ljetos kad na društvenim mrežama nisu naišli na očekivane postove anđelica u ozbiljnim pripremama i treninzima. S obzirom na to se mozgovi iza VS brenda nisu htjeli ili znali prilagoditi ovom stoljeću, značajni pad gledanosti revije, prodaje, podrške publike, nikog nije pretjerano iznenadio.

Nakon neprekidnog niza kontroverzi te, između ostaloga, mizoginih i transfobnih skandala, bilo je krajnje vrijeme da se ova mučna priča završi, pa makar privremeno dok ne pronađu neki razumniji način reprezentacije ženske seksualnosti.

Iako je od svojih početaka 1995. godine do nedavno VS revija slovila kao jedan od najvažnijih modnih događaja godine, u vrijeme kad svu pažnju i hvalu dobivaju lingerie revije u stilu Rihanninog Savage Fenty spektakla, za Victoria’s Secret jednostavno više nema mjesta.

Podrška im zapravo rapidno pada već godinama, prisjetimo se samo da je Karlie Kloss u ime feminizma na revijama prestala sudjelovati još 2015. godine, a preostaje nam vidjeti hoće li otkazivanje ovogodišnje revije biti posljednji čavao u lijesu posrnulog brenda.

 

Piše: L.H.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh