Kultna Lady Dior torbica kao inspiracija svjetskim umjetnicima

30.11.2017.

Lady Dior torbica već je doživjela brojna reizdanja, ali ovoga puta nas očekuje nešto sasvim drugačije

Deset umjetnika iz cijelog svijeta, od multimedijskog vizionara Jacka Piersona, do Afrikom inspirirane Jamille Okupo, ponudilo je svoju verziju najpoznatijeg i najprodavanijeg Dior modela.

Naizgled jednostavan zadatak – doraditi poznatu torbicu motivima iz vlastitog opusa – rezultirao je malim umjetničkim djelima u Lady Dior dimenzijama i s prepoznatljivim privjescima na ručkama.

Korišteni materijali variraju od krzna, baršuna i štrasa pa sve do šarenih niti, a posebno su impresivne različite tehnike kojima su umjetnici torbice pretvarali u zaista fascinantne unikate. Kolekcija će se u prodaji naći 1. prosinca u tridesetak odabranih Dior butika po cijeni od 5.700 dolara za mini verziju torbice, do čak 9.700 dolara za klasičnu veličinu.

Za Dior je ovo već druga serija u suradnji s renomiranim svjetskim umjetnicima, a svaki od njih zasebno je predstavljen kratkim intervjuom na Diorovim službenim web stranicama.

Piše: Maja Karnik
Foto: Dior

Preporučujemo

Pročitajte i...

Meghan Markle i Kate Middleton kao princeze na velikoj kraljevskoj proslavi

U Londonu je jučer obilježena 100. godišnjica Kraljevskih zračnih snaga, a vojvotkinje su izgledale poput pravih princeza

Bella Hadid izgleda sjajno u crnom od glave do pete

Dior je ovih dana predstavio pristupačnu kozmetićku liniju Backstage, a poznata manekenka je na predstavljanje stigla u crnom izdanju

Virtualni influenceri preuzimaju modni svijet

U posljednjih nekoliko sezona u svijetu mode su popularni postali virtualni supermodeli i influenceri

Najpoznatije svjetske trendseterice nose Dior

Dior je tijekom vikenda održao reviju za svoju cruise kolekciju, a pogledati su je stigle najpoznatije svjetske trendseterice

Emilia Clarke blistala u haljini na kojoj su krojači radili 250 sati

Zvijezda serije "Igra prijestolja" zablistala je na crveno mtepihu u Cannesu u raskošnoj Dior haljini

Ovi su brendovi najpopularniji na Instagramu. Pratite li ih?

Neprestano smo bombardidarni listama najpopularnijih brendova koje su obično sponzorirane zbog čega nisu mjerodavne, no može li nam Instagram otkriti tko je doista najpopularniji?

▲ Povratak na vrh