Londonski tjedan muške mode u čamcima za spašavanje

08.01.2019.

Ozbiljne teme dviju fantastičnih revija tjedna muške mode u Londonu

Londonski tjedan muške mode ne prolazi bez hrabrog pogleda na sadašnjicu i probleme koji nas okružuju.

Nagrađivani dizajneri Samuel Ross s markom A-Cold-Wall*Craig Green, s markom koja nosi njegovo ime, odlučili su se na odlučan društveni komentar u svojim novim kolekcijama.

 

Craig Green, dizajner koji je tri puta osvojio nagradu za dizajnera godine (muške mode) na britanskim modnim nagradama, ovu sezonu futuristički je pogled na radnu odjeću pretvorio u plastični dizajn u jarkim bojama i monokromatskim kombinacijama. Materijal koji bi mogao biti predmet ekoloških kampanja, Green je postavio na modnu pistu na privlačan i efektan način. Dizajner je koristio srednjovjekovne tekstilne tehnike na gornjim djelovima dizajna te na resama koje su pokrivale lica modela. Karirane košulje prerađene su u dugačke kaftan haljine s prorezima po sredini tijela.

 

 

A-Cold-Wall *, brend je 27-godišnjeg streetwear fenomena Samuela Rossa. Ross je reviju u Londonu iskoristio kako bi pokazao kolekciju koja se djelomično bavila migracijskom krizom i kretanjem ljudi morskim putevima do Europe.

 

 

“Postoji još jedan uvid u modu koji se ne bavi samo neposrednosti odjeće”, rekao je Ross, „Ovdje se radi o nastojanju da se prikaže cjelovita sliku o događajima u društvu s kojima se naša generacija mora nositi. Sloboda kretanja, nacionalistički strahovi; to su teme na koje sam odlučio staviti naglasak u ovoj kolekciji. ”

 

 

Bila je to više izjava nego jednostavna prezentacija odjeće koju treba nositi sljedeće sezone. Posvuda je vladala opresivna atmosfera. Predstava je održana u zamračenom skladištu s mračnom glazbom s jakim basom. Sofisticirana kolekcija proteže se na krojačka odijela u tkaninama radnih odjela, trenchcoat kapute i kožne jakne s izrezanim detaljima.

 

 

U vremenima u kojima se sve teže vidi rješenje kriza koje haraju naš planet, potaknutih ustaljenim procedurama i propagandom, obećavajuće je vidjeti da postoji nova generacija mladih umjetnika koja ima volju dotaknuti se ozbiljnih tema i potaknuti na razmišljanje. Upečatljivim kolekcijama pokazali su kako moda ima mogućnosti potaknuti na diskurs i na osjećaj nade u budućnost.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Victoria i David Beckham na zatvaranju londonskog tjedna muške mode

Victoria donosi mali uvid u nadolazeću kolekciju

Kendall Jenner iznenadila neobičnom modnom kombinacijom

Pokazala grudi i zanimljiv modni odabir

Intrigantna kolekcija Pam Hogg otkriva grudi i stražnjice

Golišavi modeli i grandiozni ukrasi za glavu...

Victoria Beckham proslavila 10 godina brenda revijom na London Fashion Weeku

Bivša Spiceica uspješno gradi svoju modnu priču već čitavo desetljeće

Nova kolekcija Staša Designa stiže na London Fashion Week

Dizajnerica Staša Randall već drugi put predstavlja svoju kolekciju u Londonu

Najbolja make-up izdanja sa svjetskih Tjedana mode

Beauty izdanja koja vam donosimo s modnih pista nedavno završenih Tjedana mode poslužit će vam kao inspiracija za proljetnu sezonu

▲ Povratak na vrh