Louis Vuitton otvorio čaroban butik u Seulu

05.11.2019.

Fantastično djelo arhitekture

Luksuzna modna kuća Louis Vuitton otvorila je svoj novi butik u glavnom gradu Južne Koreje Seulu, a ono što posebno očarava je njegova fantastična, vrlo neobična arhitektura koju je nemoguće ne primijetiti, stati i diviti se.

 

 

Novi Louis Vuitton butik odlikuje staklena valovita fasada koja djeluje posebno, avangardno i vrlo elegantno, a sjajno arhitektonsko rješenje nove modne oaze u Seulu potpisuju arhitekti Frank Gehry i Peter Marino. Inspiraciju za fantastičan izgled novog butika arhitekti su pronašli u bogatoj ostavštini korejske arhitekture kao i u estetici Louis Vuitton fondacije u Parizu.

 

 

Ovo je prvi arhitektonski projekt Franka Gehryja u Seulu, a povodom otvorenja butika izjavio je: “Ono što me oduševilo kada sam po prvi puta posjetio Seul prije 25 godina je odnos arhitekture i prirode. Još se sjećam snažnih impresija koje su me pratile nakon što sam izašao iz vrtova Jongmyo Shrinea.”

 

 

Za interijer butika bio je zadužen Peter Marino koji je unutrašnjost Louis Vuittonove meke u Seulu uredio tako da parira njezinoj sjajnoj vanjštini. Butik svojim prostranim i svijetlim prostorima uvelike podsjeća na interijer neke luskuzne galerije, a povodom grandioznog otvorenja na ulaze je čak i postavio skulpture Giacomettija.

 

 

Otvorenje butika popratila su brojna poznata lica iz svijeta mode kao i zvijezde iz korejskog javnog života, a Louis Vuitton je svojim uzvanicima ponovno upriličio reviju za  Cruise 2020 kolekciju koju je predstavio ranije ove godine u New Yorku.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Louis Vuitton

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh