LVMH će osnovati modnu nagradu u čast Karla Lagerfelda

29.08.2019.

Dodjela nagrada za mlade dizajnere LVMH zakazana je 4. rujna u Parizu

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton potvrdio je ekskluzivno za portal WWD da će njezina Specijalna nagrada od sada biti proglašena nagradom Karla Lagerfelda. Legendarni dizajner sudjelovao je kao sudac LVMH-ovih nagrada za mlade modne dizajnere, ostavljajući većinu natjecatelja pod velikim dojmom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝚍.𝚌𝚘𝚍𝚎 (@d.code_official) on Aug 29, 2019 at 12:30am PDT


Nagrada će po prvi put biti dodijeljena tijekom šestog izdanja dodjele nagrada 4. rujna u fondaciji Louis Vuitton. Dobitnik nagrade Karl Lagerfeld dobit će 150.000 eura i jednogodišnji mentorski program koji im pruža LVMH tim koji nudi stručnost u područjima kao što su intelektualno vlasništvo, istraživanje, proizvodnja, distribucija, imidž, komunikacija i marketing.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LVMHPrize (@lvmhprize) on Aug 28, 2019 at 7:20am PDT


Kao i obično, žiri je prepun modnim zvijezdama LVMH-a, uključuje Mariju Graziju Chiuri iz Diora, Marca Jacobsa, Nicolasa Ghesquièrea iz Louis Vuittona, Loewe šalje kreativnog direktora Jonathana Andersona, Berluti Krisa Van Asschea i Givenchy Clare Waight Keller. Sudjelovati će i rukovoditelji Delphine Arnault, Jean-Paul Claverie i Sidney Toledano.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LVMHPrize (@lvmhprize) on Jul 25, 2019 at 6:01am PDT


“Karl Lagerfeld, kreativni direktor kuće Fendi od 1965. godine, bio je uključen u dodjelu nagrada od samog pokretanja”, kazala je Delphine Arnault, sila koja stoji iza visokobudžetnog dizajna. „Potpuno se predao tome od prvog dana, prenoseći na nas svoj entuzijazam i energiju, dijeleći sa svima, bilo članovima žirija ili kandidatima, svoj odnos, znanje i strast prema modi. Uvijek ćemo čuvati u sjećanju te dragocjene trenutke.”

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh