Marc Jacobs izbacio kolekciju inspiriranu kultnim filmom “Girl, Interrupted”

07.12.2019.

Capsule kolekcija s nekoliko sjajnih komada

Marc Jacobs ovih je dana izbacio vrlo neobičnu capsule kolekciju. Riječ je, naime, o kolekciji inspiriranoj kultnim filmom iz 1999. godine “Girl, Interrupted” čija se radnja zbiva u psihijatrijskoj ustanovi, a u kojoj glavne uloge igraju fantastične Winona Ryder i Angelina Jolie.

Film “Girl, Interrupted” osigurao je prestižnu nagradu Oscar Angelini Jolie, a potkraj milenija smatran je poprilično kontroverznim potaknuvši raspravu u brojnim važnim pitanjima kada je riječ o mentalnom zdravlju. Dva deseteljeća kasnije, film i dalje uživa značajnu popularnost, a sada ga je Marc Jacobs odlučio pretočiti i u kolekciju što će mnogi fanovi filma zasigurno dočekati s oduševljenjem.

Fotografije kampanje snimila je Tina Tyrell, stylinge potpisuje Andrew Sauceda, a u ulozi modela našla se predivna Adut Akech, jedan od najtraženijih modela današnjice. Kolekcija se sastoji od udobnih oversized hoodeica, trenirki i bijelog T-shirta s printom i odiše cool, ležernom vibrom, savršenom za casual i neopterećene stylinge. Cijene komada kreću se od 95 do 165 dolara. No, ono što je najzanimljivije jest da će 30% profita od prodaje modela iz Marc Jacobs x Girl, Interrupted kolekcije ići u dobrotvorne svrhe kao podrška radu The Trevor Projecta koji se bavi zaštitom mladih LGBTQ skupine.

Piše: T.L.

Fotografijoe: Marc Jacobs

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh