Model Olivia Anakwe na Instagramu prozvala frizere koji rade na modnim revijama zbog neznanja

13.03.2019.

Neslavno ignoriranje

Modni svijet se već duže vrijeme bori s temom inkluzivnosti među modelima, tako da najnovija optužba ne dolazi kao iznenađenje, no svakako govori o kompetencijama u industriji mode i ljepote.

Naime, manekenka mdone kuće Burberry Olivia Anakwe na Instagramu se odlučila osvrnuti na nedostatak frizera koji znaju tretirati kosu tamnoputih menekenki, koje je dovelo do toga da su je frizeri na nekim od najvećih modnih revija tijekom Tjedna mode u Londonu sasvim izignorirali kako se ne bi morali mučiti s njezinom kosom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Anakwe (@olivia_anakwe) on Mar 7, 2019 at 9:07am PST

To nije prvi put da se manekenki nešto takvo dogodilo, objasnila je kako ponekad mora u backstageu pronaći među drugim manekenkama djevojku koja bi joj mogla pomoći. Jendom je čak manikerka na modnoj eviji morala prestati s poslom kako bi joj sredila kosu, jer nitko od frizera nije znao kako.

 

 

“Ovo nije u redu. Ovo nikada neće biti u redu. To se mora promijeniti. Bez obzira na to koliko je mali vaš tim, pobrinite se da imate jednu osobu koja je sposobna raditi s afro teksturom ili samo zaposlite tamnoputog frizera! Frizeri afričkog podrijetla moraju znati kako svima napraviti kosu, zašto se to ne odnosi i na druge?”, zaključila je Olivia.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

5 glavnih trendova nadolazećeg proljeća

Ostaje nam samo pričekati početak ožujka

Fashion Weeks: službeni raspored svih modnih revija Tjedana mode 2020

Izdvajamo dizajnere koji će se pojaviti u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu

Hairstyle News festival ujedinio frizere iz cijele regije

Više od 1800 frizera iz cijele regije posjetilo je Zagreb kako bi proširili znanja

▲ Povratak na vrh