Modne boginje Mary Katrantzou u hramu Posejdona

10.10.2019.

Revija u suradnji s Bvlgarijem kao počast rimskoj marki s grčkim korijenima

Jubilarna izložba Mary Katrantzou posebna je iz više razloga. Prvo, mjesto događanja: revija je održana na rtu Sounion u rodnoj Grčkoj modne dizajnerice na pozadini drevnog hrama boga Posejdona, sagrađenog između 444-440. prije Krista. Drugo, proljetno-ljetnu kolekciju podržala je dobrotvorna organizacija Elpida koja djeci oboljeloj od raka pomaže od 1990. godine. Pa, i treće, nakit iz kolekcije dolazi iz svijeta umjetnosti visokog nakita, uključujući ogrlicu s drevnim, grčkim novčićem stvorenim posebno za ovu priliku, koji je postao dio revije. Sav nakit koji se pojavio na reviji osobno je odabrala kreativna direktorica Bvlgarija, Lucia Silvestri.

 

 

Duboka ljubav prema njihovom mediteranskom podrijetlu, klasičnoj Grčkoj, kao i drevnoj arhitekturi i umjetnosti uvijek je utjecala na dragulje rimske marke – tako se pojavila kolekcija Monete, čiji je dizajn posebno osmišljen oko perzijskih, grčkih i rimskih kovanica. Kako se uklopio uz zanimljivu okolinu i fantastične haljine dizajnerice, otkrijte u nastavku.

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Dva super-poznata brenda predstavljaju zajedničku kolekciju!

Kad se udruže Victoria’s Secret i For Love & Lemons

Glamurozni ulazak na hrvatsko tržište modne tvrtke MONA

Brojne poznate Hrvatice i predstavnici medija uživali su u elegantnoj atmosferi zagrebačkog Muzeja Mimara gdje je upriličena večera za osamdeset odabranih uzvanika i prezentacija limitirane kolekcije „Moonlight“ s potpisom poznate modne tvrtke Mona.

Dress for success: 4 outfita za trendeseterice na zadatku

Ultimativni 'it' komadi koje ćete pronaći u H&M-u danas!

Stigla je nova Deichmann kolekcija za jesen/zimu 2019.

Nose se životinjski uzorak, metalik boje, zakovice i šljokice

▲ Povratak na vrh