Modne kuće Prada i Miu Miu najavile da se odriču krzna

23.05.2019.

Pokret postaje sve jači

Premda ponekad, u pesimističnoj maniri, vjerujemo kako je otpor uzaludan i ne može polučiti promjene, posljednja događanja na modnoj sceni dokazuju suprotno. Naime, nakon što su prosvjednici za prava životinja, zbog korištenja životinjskog krzna, prozvali modnu kuću Prada tijekom revije za resort kolekciju u New Yorku, stigao je odgovor.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada) on May 22, 2019 at 6:01am PDT

WWD i New York Times u svojim su člancima naveli kako je Pradina resort kolekcija razbjesnila prosvjednike i aktiviste za prava životinja, a na mail adresu talijanske modne kuće stigle su tisuće poruka koje apeliraju na promjenu poslovanja kada su u pitanju materijali koje kuća koristi pri kreiranju svojih odjevnih komada. Nedugo nakon toga, Prada grupacija objavila je na svom Instagram profilu kako se, u suradnji s Fur Free Allianceom, odlučila odreći životinjskog krzna te kako će ženska kolekcija za proljeće/ljeto 2020. biti fur-free, a njihova najava polučila je odobravanje velikog broja njihovih obožavatelja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu) on May 22, 2019 at 6:00am PDT

“Inovacija i socijalna odgovornost važni su za Prada grupaciju, a naša fur-free politika nastavni je dio tog angažmana. Fokusiranje na nove materijale omogućit će našoj tvrtki da pomiče granice kreativnog dizajna te da pritom bude više etički orijentirana”, izjavila je Miuccia Prada.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu) on May 22, 2019 at 12:37pm PDT


Talijanske kuće Prada i Miu Miu tako su se pridružile drugim velikim modnim brendovima koji su odlučili reći ne pravom krznu postajući tako dijelom globalnog pokreta. Chanel, Burberry, Gucci, Jimmy Choo i Michael Kors samo su neki od brendova koji su, u suradnji s Fur Free Allianceom, uveli hvalevrijedne promjene. Radi li se o osvještavanju ili samo o pritisku te bojazni da bi ne uvođenje promjena moglo rezultirati padom prodaje, ne znamo, no to na koncu nije niti toliko bitno. Konačan rezultat ono je što je mnogo važnije.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Prada spašava svijet!

Svaki novi podvig ekološki je promišljen

Što nositi na ples na kiši?

Nevjerojatno lijep video modne marke

Kako kroz modu proslaviti žensko zajedništvo?

Hailey Baldwin i Adut Akech u novoj kampanji

▲ Povratak na vrh