Može li The Row nastaviti tamo gdje je stala Phoebe Philo?

15.02.2018.

Sestre Olsen su na njujorškom tjednu mode u utorak prikazale sofisticiranu kolekciju koja je posebno oduševila poklonike prepoznatljive estetike Pheobe Philo

Počevši od koncepta uniforme i svega što ona predstavlja, Olsenice su se poigrale klasicima poput balonera, dolčevite ili odijela, i zamislile ih u nešto drugačijem izdanju. Slobodnije, ali ipak strukturirane siluete i izdašna uporaba vrhunskih materijala, dale su naslutiti kako se The Row nastavlja baviti idejom dnevne garderobe, ne podliježući sve prisutnijim zahtjevima tržišta za pretjeranim i fotogeničnim idejama.

Promišljena i nimalo dosadna jednostavnost ocrtavala se u fenomenalnim detaljima poput volumena, suprotstavljenih tekstura i završnih detalja čija je izrada zahtijevala iznimnu krojačku vještinu i mnogo sati predanog rada. Posvećenost kvaliteti i bezvremenosti bila je ključna ideja i ove kolekcije, i zapravo bi se mogla pročitati kao namjerni kontrast današnjem konceptu potrošne robe i prolaznosti trendova.

Sve je to neodoljivo podsjetilo na modni potpis Pheobe Philo čiji je odlazak iz kuće Celine za mnoge označio kraj jedne ere. Znači li to da sestre Olsen mogu nastaviti tamo gdje je Philo stala? Itekako, ali ne kao drske plagijatorice, već kao jednako autentične vizionarke i jedne od rijetkih koji naizgled običnim elementima neambiciozne dnevne garderobe znaju dati karakter i osobitost.

Piše: Maja Karnik
Foto: Instagram / Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Rodarte se vraća na Tjedan mode u New Yorku

Nakon nekoliko sezona prikazivanja kolekcija u Parizu, Rodarte se vraća u New York

Kako izgleda Carolina Herrera bez Caroline Herrere?

Wes Gordon je predstavio svoju premijernu kolekciju za slavni američki brend

Proenza Schouler se vraća kući!

Njujorški dizajneri vraćaju se kući nakon dvije sezone u Parizu

▲ Povratak na vrh