Na milanskom tjednu mode rodio se novi trend

21.02.2020.

Primjetili smo mnogo zanimljivih primjeraka na revijama Max Mare i Fendija

Jedna od naših najdražih fashion week aktivnosti je praćenje rađanja novih trendova. Evolucijski proces jednog trenda izgleda otprilike ovako:  ugledamo ga na reviji nekog brenda u New Yorku, potom se pojavi kod par dizajnera i u Londonu, a ako ga vidimo i u kolekcijama modnih kuća koje predstavljaju u Milanu te Parizu možemo biti prilično sigurni da će svoj put, zahvaljujući društvenim mrežama, influencerima i modnim urednicima, završiti u high street trgovinama.

Predviđamo da će to biti slučaj i s jednim trendom kojeg smo jučer uočili na čak dvije milanske revije, a radi se o raznim varijacijama skulpturalnih rukava. Prvi slučaj je revija Max Mare, gdje je već sam početak revije, odnosno bomberica s višestrukim volanima na rukavima koju je prošetala Bella Hadid,  dao naslutiti jednu od glavnih ideja kolekcije. Uslijedio je sličan efekt na sivom kaputu Fran Summers,  nastavio se razvijati kroz kolekciju primjerice na prugastom sakou kojeg je nosila Vittoria Ceretti, da bi vrhunac doživio u naborima koje su krasili rukave oversized sakoa na našoj miljenici Kaii Gerber.

Navečer smo pak imali priliku svjedočiti spektakularnoj Fendi reviji, na kojoj su voluminozni, zvonasti i napuhani rukavi krasili brojne kapute, haljine, veste i jakne. Ako su dva vodeća brenda fokusirali pažnju na igranje volumenom te novim formama rukava, mora da se rodio novi modni trend. Ostaje pratiti preostale kolekcije milanskog te pariškog tjedna mode te vidjeli hoće li još koji relevantni dizajner također na svoj način razraditi ovu zanimljivu ideju! Mi predviđamo da je to vrlo vjerojatno.

 

Piše: J.R.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Outfiti za vašu gornju polovicu za #WFH video konferencije

Gore košulja, a ispod stola čupave papuče!

Winnie Harlow i Shannon Hamilton s novom Fendi baguette torbicom

Fendi predstavlja nove modele popularnih Baguette torbica

Kako ih nose Winnie Harlow i Shannon Hamilton?

Ovog proljeća obožavamo bluze sa statement rukavima

Pronašli smo sjajne komade iz dizajnerske i high street ponude

Najljepše haljine s & Other Stories sniženja

Izabrali smo 20 haljina iz kojih se ovo proljeće nećemo skidati

Shopping vodič: 10 najljepših prsluka

Ovaj neuobičajeni komad jedan je od ključnih ove sezone!

▲ Povratak na vrh