Nakon Colette, Pariz ima Nous

23.01.2018.

Pariz nakon Colette ima novu shopping destinaciju za izbirljive "šmekere"

Zamjena za omiljenu robnu kuću koja je u prosincu prošle godine zauvijek zatvorila svoja vrata, pojavila se nakon samo devetnaest dana u novootvorenom butiku Nous na adresi Rue Cambon 48. Otvorio ga je Sébastien Chapelle, vizionar koji je proteklih četrnaest godina u Colette radio kao voditelj odjela satova i tehnologije, i koji je na tu ideju došao ljetos, nedugo nakon što je Sarah Andelman najavila kako nakon dvadeset uspješnih godina planira zatvoriti svoj butik.

Chapelle je oko sebe okupio desetak bivših zaposlenika iz Colette među kojima i Marvina Deina, voditelja odjela tenisica. “Odlučili smo otvoriti Nous jer smo shvatili kako ne možemo nastaviti nikako drugačije. Željeli smo i dalje raditi u inovativnom i inspirativnom okruženju,” izjavio je Chapelle.

Usporedbe s Colette su neizbježne – od organizacije prostora, do asortimana ili uređenja interijera – Nous uvelike podsjeća na shopping meku koja je proteklih godina postavljala trendove u području trgovine. Ipak, Chapelle se odlučio za drugačiji pristup i Nous zamislio kao lifestyle butik, za razliku od Colette koja se uglavnom fokusirala na ženske afinitete. Impresivan prostor veći od tisuću kvadrata, uz kolekcije popularnih dizajnera, krije mnoge modne i tehnološke poslastice poput sunčanih naočala, Sony i Leica gadgeta, muških modnih dodataka i satova, tenisica ili knjiga.

“Želimo stvoriti novu zajednicu znatiželjnih kupaca i promišljenih kreativaca, mjesto gdje će se promicati nove ideje i otkrivati novi talenti,” pojasnio je Chapelle za portal WWD i najavio brojna iznenađenja poput pop-up butika unutar Nousa ili ekskluzivnih suradnji s renomiranim dizajnerskim imenima. Više detalja pronađite na @nous.paris.

Piše: Maja Karnik
Foto: @nous.paris / @sebhigh

Preporučujemo

Pročitajte i...

Boja koja je neočekivano okupirala street style

A ove je jeseni popularna u svim nijansama!

Francuski shopping: Angelina Jolie u Parizu

Glumica provodi slobodno vrijeme u buticima na Elizejskim poljanama

Neočekivani kineski webshop predstavio reviju u Parizu

High-street brend na prestižnom modnom događanju

▲ Povratak na vrh