Naomi Campbell je modna ikona godine

23.03.2018.

Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) odlučilo je nagraditi Naomi Campbell za njezinu veliku ulogu u povijesti mode

Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) najavilo je da će Naomi Campbell primiti nagradu Fashion Icon 2018. Nagrada će biti dodijeljena 4. lipnja na ceremoniji dodjele nagrada CFDA koje se dodjeljuju najboljim američkim modnih dizajnerima. Naomi je za medije izjavila da joj je čast biti prepoznata od Vijeća za ovogodišnju Fashion Icon nagradu, da je odrasla u modnoj industriji te da je neizmjerno zahvalna američkim modnim dizajnerima koji su ju podržavali i slavili u njenoj karijeri. Od prvog crnog modela koji se pojavio na naslovnicama francuskog Voguea i Timea do cjeloživotne muze Azzedina Alaïje, Naomi u potpunosti predstavlja pravog supermodela.

Predsjednica CFDA-a Diane von Furstenberg je Campbell opisala u jednoj rečenici: “Od dječjeg čuda do božice mode, Naomi predstavlja ljepotu, aktivizam i radost života.”

Naomi se pridružila listi svojih prijatelja i ostalih poznatih osoba koji su dobili istu nagradu, a među njima su Rihanna, Beyoncé, David Bowie, Pharrell Williams i Kate Moss.

Dizajneri Diane Von Furstenberg, Narciso Rodriguez i Carolina Herrera dobit će priznanje za pozitivne promjene, životno djelo i nagradu osnivača. U godini u kojoj je provela mnogo vremena odajući počast ostavštini brata Giannija, Donatella Versace će dobiti međunarodnu nagradu.

Piše: Pola Križevac
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Preminula modna ikona Gloria Vanderbilt

Odlazak dame iz visokog društva

Tko je dobitnik modnog Oscara?

J. Lo, Brandon Maxwell i Barbie na prestižnoj dodjeli

Naomi Campbell odabrala je savršenu kombinaciju za šetnju Rimom

Maksi haljina i tenisica kombinaciju koju svakako trebate isprobati

Jennifer Lopez će ove godine dobiti CFDA nagradu za modnu ikonu

Neke od prijašnjih dobitnica su Naomi Campbell, Rihanna i Beyonce

Kako izgleda noćni provod s Naomi Campbell?

Valentino je izašao sa slavnim supermodelom

▲ Povratak na vrh