Naučite kako izborom odjeće povećati samopouzdanje

04.09.2017.

Odjenite haljinu za posao koji želite, a ne koji imate!

Izbor odjeće može jako utjecati na samopouzdanje. To ne znači da u nekoj običnoj kombinaciji nismo sigurni u sebe, ali par ‘ubojito’ dobrih štikli i odlične haljine može učiniti da odišemo lakoćom i ženstvenošću.

Postoji izravna korelacija između onoga što nosimo i onoga što mislimo o našem potencijalu. Možda ste već čuli za izraz “haljina za posao koji želite, a ne koji imate” pa ako u tome leži tajna za podizanje samopouzdanja, zašto to ne isprobati?

Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako izborom odjeće možete utjecati na povećavanje samopouzdanja.

1. Naučite odabrati odjeću koja vam pristaje

Kad kažemo naučite, zaista to i mislimo. Otkrijte kakav vam kroj traperica odgovara, koje tkanine vam se najviše sviđaju, koja dužina suknje laska vašoj figuri ili koju točnu veličinu grudnjaka trebate. Naučite to odabrati!

2. Istaknite svoje atribute

Koji su vaši omiljeni dijelovi tijela? Volite li svoje duge noge, visinu ili kovrče? Kad si odgovorite na to pitanje, krenite u potragu za odjećom i modnim dodacima koji ističu te dijelove vašeg tijela, a prikrivaju one manje omiljene.

3. Otkrijte koje su vaše boje

Odabir pravih boja može istaknuti vašu frizuru, oči ili kožu, dok pogrešne boje mogu učiniti da izgledate bezvoljno i umorno. Imajte to na umu kad odlučite odjenuti nešto u jako tmurnim ili živahnim nijansama.

4. Prisjetite se outfita u kojima ste se osjećali dobro

Pokušajte se prisjetiti događaja na kojima ste se osjećali izvrsno zbog modnih kombinacija koje ste imali na sebe. Kad to učinite, formulu tih outfita prepišite u svoj ormar. Bilo da se radi o običnoj bijeloj majici i trapericama ili chic haljini, velika je vjerojatnost da ćete se opet osjećati dobro u tome.

5. Definirajte svoj stil

Najvažnija tajna za povećanje samopouzdanja je da budete vjerni sebi i cijenite svoju jedinstvenost. To vrijedi i za odijevanje. Umjesto da pokušavate oponašati trendove ili nečiji stil, stvorite svoj vlastiti koji će vam pomoći da svaka kombinacija na vama izgleda posebno.

Piše: B.P.
Foto: @streetstyled Instagram

Pročitajte i...

Kakve čizme ove zime nose domaće trendseterice?

Koje su najpopularnije cipele hladne sezone

Ne, odjeća za vježbanje ne mora biti dosadna!

Pronašli smo sjajnu kolekciju u jarkim bojama

Kampanja koja će fotografijama zašareniti i najtmurniji dan

Prabal Gurung izbacio kampanju za novu kolekciju

▲ Povratak na vrh