Net-a-Porter odriče se životinjskog krzna

07.06.2017.

Online modni gigant stao je u obranu prava životinja

Yoox Net-a-Porter grupacija, u čijem se vlasništvu nalaze popularne online shopping adrese poput Net-a-Portera, Mr Portera, Yooxa, i The Outneta, predano radi na održivosti i ekološkoj odgovornosti vlastitog brenda. Tako je jučer modni gigant obznanio kako uvodi fur-free politiku za sve svoje online adrese. Točnije, s navedenih adresa uskoro će biti uklonjeni svi proizvodi rađeni od životinjskog krzna.

“Imamo jak osjećaj odgovornosti i prepoznajemo važnost pozitivnog doprinosa u društvu. Nizom inicijativa, suradnji i inovacija, naš cilj je postati predvodnicima promjene u cijeloj industriji”, izjavio je Matteo James Moroni, direktor održivosti za Yoox.

Ove vijesti dolaze u trenutku kada sve veći broj kupaca postaje svjestan odgovornosti i principa održivosti pri odabiru odjeće. I dok su se nekoć prirodni materijali vezivali uz “hipije”, danas su oznaka savjesnog, promišljenog i pametnog odabira. Upravo zbog toga krzno gubi na svojoj popularnosti, a brendovi poput Armanija već su ga se u potpunosti odrekli.

Foto: Profimedia
N.K.

Preporučujemo

Pročitajte i...

I John Galliano se odriče krzna!

Nakon velikih brendova kao što su Gucci i Versace i britanski dizajner i kreativni direktor modne kuće Maison Margiela prestaje koristiti krzno

San Francisco je prvi veliki grad koji će zabraniti prodaju krzna

U San Franciscu je jučer odlučeno da će prodaja pravog krzna od 1. siječnja 2019. godine btii zabranjena

I Versace prestaje koristiti krzno

"Krzno? Ja sam završila s tim," rekla je Donatella Versace u nedavnom intervju za časopis The Economist

Net-A-Porter ima kolekciju dizajnerskih majica posvećenu Danu žena

Net-A-Porter je objavio svoju novu kolekciju majica s natpisima posvećenu danu žena

Anna Dello Russo donirala sve svoje krznene kapute PETA-i

U skladu s politikom bez krzna koju vodi sve više talijanskih brendova, Anna Dello Russo je svoje krznene kapute odlučila donriati najpoznatijoj svjetskoj organizaciji za zaštitu životinja, PETA-i

Michael Kors više neće koristiti krzno!

Michael Kors je posljednji dizajner koji je odlučio izbaciti pravo krzno iz svojih kolekcija

▲ Povratak na vrh