Nezaustavljiva Anna Wintour i dalje dominira scenom

11.05.2017.

Anna Wintour dobila priznanje od kraljice Elizabete II. za svoj doprinos modi i novinarstvu

Glavna urednica američkog Voguea, Anna Wintour, dobila je Dame priznanje od strane britanske kraljice Elizabete II. na ceremoniji u palači Buckingham za svoj doprinos modi i novinarstvu.

Wintour je rođena u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je započela svoju karijeru u modnom novinarstvu te je dvije godine uređivala i britanski Vogue. Glavna urednica američkog Voguea je gotovo trideset godina te je jedna od najutjecajnijih osoba u modnom novinarstvu, a svoj doprinos je dala i umjetnosti.

 

Anna Wintour i Bee Shaffer

 

Ceremoniji je prisustvovala u društvu svoje kćeri Bee Shaffer, koja je nakon ceremonije ponosno objavila fotografiju majčinog postignuća.

Poznata po svom bobu i sunčanim naočalama bez kojih ju rijetko viđamo, Wintour je ostala vjerna svom prepoznatljivom stilu te je za ovu svečanu prigodu odjenula Chanel ružičasti kaput, Manolo Blahnik nude salonke i neizostavne crne sunčane naočale koje je skinula tijekom primanja priznanja.

Za BBC je izjavila kako se zahvalila kraljici na inspirativnoj službi princa Philipa nakon što se on povukao u mirovinu s kraljevske dužnosti te kako je uvijek divno dobiti nagradu, ali da je ovo priznanje posebno.

Pola Križevac
Fotografije: Getty/Guliver Images

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh