Nova karijera poznatog modela

07.10.2015.

Magdalena Frackowiak dizajnira nakit

Poznata poljska ljepotica Magdalena Frackowiak kao mala je željela biti arhitektica. A onda je zakoračila u modni svijet i vrlo brzo postala jedno od traženijih lica pa je nekadašnji san o arhitektonskoj karijeri pao u drugi plan.

Ipak dok je putovala svijetom osvajajući modne piste i snimajući editorijale i reklamne kampanje s najvećim imenima industrije, Magdalena nije zaboravila na svoju prvotnu strast. I iako se vjerojatno nikad neće baviti arhitekturom, svoju je kreativnost odlučila izraziti na drugačiji način – kreirajući vlastitu kolekciju zlatnog nakita.

Dvadeset i šest modela ručno je izrađeno od 18 karatnog zlata i to u njenoj rodnoj Poljskoj gdje je proizvodnju povjerila starim zanatlijama s dugogodišnjim iskustvom. Kolekcija je podijeljena na tri linije, s cijenama od 1.000 do 10.000 eura.

„Lijepo je nakon toliko godina u modelingu napokon raditi nešto kreativno,“ priznala je. „Lijepo je napokon se maknuti s fotografija i razgovarati s ljudima, predstaviti im se u novom svijetlu. Unatoč ovom projektu, Magdalena još nije sasvim napustila modne piste pa smo je nedavno mogli vidjeti na Balmain reviji u Parizu.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kome je Rihanna posvetila prvu kolekciju Fenty nakita?

Kamenje koje će postati dio obiteljske baštine

Kako putovati sigurno s nakitom?

Pažljivo transportirajte svoje omiljene narukvice, prstenje i privjeske

Diesel kolekcija nakita za odvažne i buntovne

Diesel predstavlja Pillar, Concrete i Cutout Mohican kolekcije nakita

▲ Povratak na vrh