Nova modna osviještenost u Hollywoodu

Elle Women in Hollywood, Arrivals, Los Angeles, USA - 15 Oct 2018
10.12.2018.

Zašto poznate glumice i pjevačice sve češće vidimo u odijelima?

Mnoge zvijezde su ove godine dale svoj doprinos #MeToo pokretu. Hrabre izjave tresle su javnu scenu na kojoj je otkrivena nepoznata i mračna pozadina industrije koja vapi za promjenama. Pokret koji se bori za jednakost žena i svih onih koji su se tijekom godina osjećali potlačenima u filmskoj industriji ostavio je trag na mnogim karijerama. Trag koji se prenio na mnoge aspekte blještavila pa tako i na odjevne kombinacije.

Blake Lively and Anna Kendrick leave their hotel in London

Uvijek modno osviještena glumica Blake Lively se pojavila na svim svjetskim premijerama filma “Slatka mala tajna” u raznim varijantama ženskih odijela, kostima i smokinga Uzor za taj odabir bio je redatelj filma Paul Feig. “Slatka mala tajna” jedan je od rijetkih suvremenih holivudskih produkcija koja je postigla svjetsku distribuciju i medijsku pokrivenost, a u kojem su glavne nositeljice radnje žene.

'My Dinner with Herve' film premiere, After Party, Los Angeles, USA - 04 Oct 2018

Oscarom nominirana Margot Robbie također se za nedavnu premijeru odlučila za poslovnu kombinaciju, dok je Cara Deleveigne prekršila kraljevski “dress code” i na svadbu Princeze Eugenije stigla u crnom smokingu.

The wedding of Princess Eugenie and Jack Brooksbank, Pre-Ceremony, Windsor, Berkshire, UK - 12 Oct 2018

Na ovogodišnjem slavlju Elle časopisa “Žene u Hollywoodu“, standardno ekscentrična Lady Gaga, iznenadila je oversized Marc Jacobs odijelom i klasičnom niskom punđom. Odabirom koji je za pjevačicu poprilično konzervativan. Zašto baš odijelo i što ono za nju znači, Lady Gaga je objasnila u svom govoru: “Probala sam haljinu za haljinom pripremajući se za događaj, jedan uski korzet za drugim, jedne visoke cipele za drugima, perje, perle i neke od najljepših tkanina na svijetu. I iskreno, postalo mi je muka. Zapitala sam se, sto zaista znači biti žena u Hollywoodu? Mi nismo samo stvari koje su tu da zabavljaju svijet. Mi nismo jednostavne pojave koje donose osmijehe na lica publike. Nismo niti kandidatkinje na natječaju ljepote koje svijet okreće jedne protiv drugih za zabavu. Mi žene u Hollywoodu, mi smo glasovi. Imamo ideje, uvjerenja i vrijednosti o svijetu i moć da govorimo i budemo saslušane i borimo se kada nas pokušaju utišati.”

25TH ANNUAL ELLE WOMEN IN HOLLYWOOD CELEBRATION - ARRIVALS

U emotivnom govoru Lady Gaga opisala je još jednu od promjena kojoj smo svjedočili ove godine, a koju kako se čini možemo očekivati i sljedeće. Biste li vi zamijenili haljinu sakoom i hlačama u susret novom trendu? Uz veliku želju da žene u poslovnom svijetu budu ozbiljnije shvaćene i koji god odgovor bio, možemo se složiti da su promjene tu i da izgledaju fantastično.

Piše: Nina Belina

Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

London Calling: svi lookovi Margot Robbie u glavnom gradu Engleske

Glumica zna kako nositi bilo koji odjevni predmet

Koga ljubi Lady Gaga?

Pjevačica se nije dugo oporavljala od prekida

▲ Povratak na vrh