Novi modni časopis na londonskoj sceni

21.09.2015.

1 Granary osvojio je i Annu Wintour

London je uvijek bio poseban u modnom smislu. Prepoznatljiv po smjeloj uličnoj modi i buntovnom mentalitetu nesklonom ičemu ziheraškom, britanska je metropola kroz godine postala dinamičan poligon modnih eksperimenata i inovacija.

Zbog toga ne čudi što je baš na tom terenu nastao jedan od najinspirativnij modnih časopisa novijeg doba koji je čak i Anna Wintour opisala kao „osvježenje u moru predvidivosti“.

 

1 Granary broj 3

 

Radi se o studentskom listu fakulteta Central Saint Martins zanimljivog naziva 1 Granary. Iako je nedavno izašao tek treći broj, student su već surađivali s veličinama poput Nick Knighta i Christophera Kanea. Izdanje fascinira estetikom i sadržajem, a osnivačica i urednica Olya Kuryshchuk objašnjava kako je časopis nastao: „Potaknuti željama studenata i diplomanata, odlučili smo pokazati kako ne namjeravamo čekati ostale da počnu mijenjati stvari. Shvatili smo da sami možemo poticati promjene i preispitivati postojeće stanje u industriji.

A to postojeće stanje rezultat je sve izraženije komercijalne strane mode i modnog izdavaštva koja ne dozvoljava previše kreativnosti i revolucionalnih ideja. Kao studentski list, 1 Granary time je neopterećen pa je za očekivati kako ćemo na njegovim stranicama i ubuduće nalaziti sasvim drugačije modne priče.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ugašen je slavni magazin Interview kojeg je osnovao Andy Warhol

Magazin Interview kojeg je slavni Warhol osnovao 1969. je ugašen, piše Guardian

Ove zime svi nose najlonke s printom

Najpopularniji modni dodatak sezone

Algebra Apparel by Saša Joka – zaiskri sa stilom!

Algebra obilježava kraj godine u velikom stilu – lansiranjem specijalizirane modne linije ALGEBRA APPAREL i prve kolekcije odjeće nazvane 'First Spark', namijenjene mnogobrojnim Algebrinim studentima, polaznicima, simpatizerima, kao i svim modno osviještenim individualcima!

Moschino doveo visoku modu u njujorški metro!

Mnoge su fashionistice samo zbog Moschina prvi puta kročile nogom u dobri stari vagon metroa

▲ Povratak na vrh