Novi smjer za legendarnu modnu kuću Mugler

13.06.2018.

Casey Cadwallader ima velike planove za Mugler

Seksepil, provokacija, nesputanost – tako bi se otprilike mogla sumirati estetika dizajnera koji je osamdesetih i devedesetih žene pretvarao u moćne i okrutne zavodnice. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo, a posljednji među dizajnerima kojima je povjerena budućnost kuće Mugler je Casey Cadwallader koji je u prosincu prošle godine na poziciji kreativnog direktora zamijenio Davida Komu.

Mladi Amerikanac s diplomom arhitekta iza sebe ima zavidne angažmane za Narcisa Rodrigueza, Loewe, J. Mendel i Acne Studios, a sada je dobio možda i najzahtjevniji od svih zadataka. Nedavno je za pariški brend predstavio svoju prvu kolekciju jesen/zima 2018. napominjući kako želi oživjeti stari duh Muglera. Kampanja koju je snimio Arnaud Lajeunie i pripadajući video Grégoirea Dyera otkrivaju Cadwalladerovu ljubav prema arhitekturi, baš kao i sama kolekcija koja se bazira na skulpturalnim siluetama.

Dizajner se inspirirao arhivom brenda što je posebno vidljivo u modelima poput upečatljive traper jakne prevelikih rukava, ali je Muglerovoj viziji pokušao udariti vlastiti pečat. “Odlučio sam se za prizemniju verziju Muglera,” otkrio je prilikom predstavljanja. “Ne zaboravljam što je ova kuća nekad predstavljala, ali je vidim u modernoj verziji, prilagođenu ženama koje danas više ne moraju nikome ništa dokazivati.”

Ipak, kolekcija nije namijenjena samo ženama pa neke kreacije jednako dobro mogu isfurati i muškarci, a Cadwallader je neke od njih dizajnirao prema svom ukusu.

Piše: Maja Karnik
Foto: Mugler

Preporučujemo

Pročitajte i...

I ove sezone nosimo kaubojske čizme!

Donosimo vam najbolje kaubojske čizme iz aktualne ponude

Stilska inspiracija: Tania Sarin

Američka blogerica čiji stil želimo posuditi

25 točkastih komada za razigran početak proljeća

Uzorak koji nam uvijek izmami osmijeh na lice

Novi francuski brend koji ćete obožavati

Francuski chic nam jednostavno nikada neće dosaditi!

Kakve ćemo suknje nositi ovog proljeća?

Pet trendova koje planiramo isprobati

▲ Povratak na vrh