Novi smjer za legendarnu modnu kuću Mugler

13.06.2018.

Casey Cadwallader ima velike planove za Mugler

Seksepil, provokacija, nesputanost – tako bi se otprilike mogla sumirati estetika dizajnera koji je osamdesetih i devedesetih žene pretvarao u moćne i okrutne zavodnice. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo, a posljednji među dizajnerima kojima je povjerena budućnost kuće Mugler je Casey Cadwallader koji je u prosincu prošle godine na poziciji kreativnog direktora zamijenio Davida Komu.

Mladi Amerikanac s diplomom arhitekta iza sebe ima zavidne angažmane za Narcisa Rodrigueza, Loewe, J. Mendel i Acne Studios, a sada je dobio možda i najzahtjevniji od svih zadataka. Nedavno je za pariški brend predstavio svoju prvu kolekciju jesen/zima 2018. napominjući kako želi oživjeti stari duh Muglera. Kampanja koju je snimio Arnaud Lajeunie i pripadajući video Grégoirea Dyera otkrivaju Cadwalladerovu ljubav prema arhitekturi, baš kao i sama kolekcija koja se bazira na skulpturalnim siluetama.

Dizajner se inspirirao arhivom brenda što je posebno vidljivo u modelima poput upečatljive traper jakne prevelikih rukava, ali je Muglerovoj viziji pokušao udariti vlastiti pečat. “Odlučio sam se za prizemniju verziju Muglera,” otkrio je prilikom predstavljanja. “Ne zaboravljam što je ova kuća nekad predstavljala, ali je vidim u modernoj verziji, prilagođenu ženama koje danas više ne moraju nikome ništa dokazivati.”

Ipak, kolekcija nije namijenjena samo ženama pa neke kreacije jednako dobro mogu isfurati i muškarci, a Cadwallader je neke od njih dizajnirao prema svom ukusu.

Piše: Maja Karnik
Foto: Mugler

Preporučujemo

Pročitajte i...

20 modela tenisica-čarapa savršenih za jesenske dane

Udobne i jednostavne, ove tenisice se moraju naći u vašim ormarima ove jeseni

Jesen počinje s novom kolekcijom branda KLISAB koja će vas oduševiti

Otkrijte što je poznati hrvatski brand KLISAB pripremio za nadolazeću jesen

Otkrili smo sve detalje o novoj Celine torbi!

Otkrijte sve o torbi koju Lady Gaga obožava

U trendu su neodoljivi retro džemperi

Donosimo vam 25 najboljih retro džempera iz aktualne ponude

Elle Fanning savršeno nosi žutu boju

Mlada glumica Elle Fanning oborila nas je s nogu u žutom izdanju

▲ Povratak na vrh