Novi smjer za legendarnu modnu kuću Mugler

13.06.2018.

Casey Cadwallader ima velike planove za Mugler

Seksepil, provokacija, nesputanost – tako bi se otprilike mogla sumirati estetika dizajnera koji je osamdesetih i devedesetih žene pretvarao u moćne i okrutne zavodnice. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo, a posljednji među dizajnerima kojima je povjerena budućnost kuće Mugler je Casey Cadwallader koji je u prosincu prošle godine na poziciji kreativnog direktora zamijenio Davida Komu.

Mladi Amerikanac s diplomom arhitekta iza sebe ima zavidne angažmane za Narcisa Rodrigueza, Loewe, J. Mendel i Acne Studios, a sada je dobio možda i najzahtjevniji od svih zadataka. Nedavno je za pariški brend predstavio svoju prvu kolekciju jesen/zima 2018. napominjući kako želi oživjeti stari duh Muglera. Kampanja koju je snimio Arnaud Lajeunie i pripadajući video Grégoirea Dyera otkrivaju Cadwalladerovu ljubav prema arhitekturi, baš kao i sama kolekcija koja se bazira na skulpturalnim siluetama.

Dizajner se inspirirao arhivom brenda što je posebno vidljivo u modelima poput upečatljive traper jakne prevelikih rukava, ali je Muglerovoj viziji pokušao udariti vlastiti pečat. “Odlučio sam se za prizemniju verziju Muglera,” otkrio je prilikom predstavljanja. “Ne zaboravljam što je ova kuća nekad predstavljala, ali je vidim u modernoj verziji, prilagođenu ženama koje danas više ne moraju nikome ništa dokazivati.”

Ipak, kolekcija nije namijenjena samo ženama pa neke kreacije jednako dobro mogu isfurati i muškarci, a Cadwallader je neke od njih dizajnirao prema svom ukusu.

Piše: Maja Karnik
Foto: Mugler

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Jessica Alizzi

Francuski chic na australski način

30 savršenih ljetnih crop topova

Otkrijte kako ove sezone nositi popularni ljetni odjevni komad - crop top!

Ovog ljeta isprobajte bijeli tuš za oči

ovo je najnoviji trend u svijetu mode

Ovog ljeta ste djeveruša? Inspirirajte se kombinacijama poznatih žena

Ako ste ovog ljeta u potrazi za savršenom haljinom za djeveruše, ove će vas kombinacije inspirirati

Mrežasta torba od koje se trendseterice ne odvajaju

Celine ima savršenu ljetnu torbu koju želimo us vom ormaru

Pet modela haljina koje pristaju baš svakom obliku tijela

Od male crne haljine do haljine na preklop, otkrijte koji modeli haljina pristaju baš svakom obliku tijela

▲ Povratak na vrh