Novi smjer za legendarnu modnu kuću Mugler

13.06.2018.

Casey Cadwallader ima velike planove za Mugler

Seksepil, provokacija, nesputanost – tako bi se otprilike mogla sumirati estetika dizajnera koji je osamdesetih i devedesetih žene pretvarao u moćne i okrutne zavodnice. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo, a posljednji među dizajnerima kojima je povjerena budućnost kuće Mugler je Casey Cadwallader koji je u prosincu prošle godine na poziciji kreativnog direktora zamijenio Davida Komu.

Mladi Amerikanac s diplomom arhitekta iza sebe ima zavidne angažmane za Narcisa Rodrigueza, Loewe, J. Mendel i Acne Studios, a sada je dobio možda i najzahtjevniji od svih zadataka. Nedavno je za pariški brend predstavio svoju prvu kolekciju jesen/zima 2018. napominjući kako želi oživjeti stari duh Muglera. Kampanja koju je snimio Arnaud Lajeunie i pripadajući video Grégoirea Dyera otkrivaju Cadwalladerovu ljubav prema arhitekturi, baš kao i sama kolekcija koja se bazira na skulpturalnim siluetama.

Dizajner se inspirirao arhivom brenda što je posebno vidljivo u modelima poput upečatljive traper jakne prevelikih rukava, ali je Muglerovoj viziji pokušao udariti vlastiti pečat. “Odlučio sam se za prizemniju verziju Muglera,” otkrio je prilikom predstavljanja. “Ne zaboravljam što je ova kuća nekad predstavljala, ali je vidim u modernoj verziji, prilagođenu ženama koje danas više ne moraju nikome ništa dokazivati.”

Ipak, kolekcija nije namijenjena samo ženama pa neke kreacije jednako dobro mogu isfurati i muškarci, a Cadwallader je neke od njih dizajnirao prema svom ukusu.

Piše: Maja Karnik
Foto: Mugler

Preporučujemo

Pročitajte i...

Rosamund Pike i Givenchy doista su kombinacija iz snova

Predivna glumica blista u Givenchy kombinaciji

Rita Ora u još jednoj ekstravagantnoj odjevnoj kombinaciji

Od Rite Ore uvijek očekujte neočekivano

Profinjena spontanost u novoj kampanji Ana Marije Ricov

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju za svoju novu kolekciju IKI ext. koja je oduševila modnu publiku

Lady Gaga u dramatičnoj crnoj haljini

Poznata pjevačica i glumica odlično nosi crnu boju

Claire Foy u elegantnom crno-bijelom izdanju

Predivna glumica nastavlja nizati odlična izdanja na crvenom tepihu

▲ Povratak na vrh