Od flower powera do power dressinga i natrag u novom broju ELLEa

20.01.2020.

S Elleom proljeće počinje već danas!

Vremenska prognoza zasad ne obećava ništa osim 50 nijansi sive, ali zato na našim stranicama sve pršti od jarkih nijasi i razigranih cvjetnih printeva. S Elleom proljeće počinje već danas! U temi “Color blok lookovi” spojili smo najpopularnije boje 2020. (na tronu je klasično plava koju je Pantone Institut proglasio bojom godine, dok naš glas ide jarkožutoj nijansi), a u fashion editorijalu “Fleur de Style” donosimo flower power printeve inspirirane estetikom 70-ih, uz fantastičnu scenografiju predimenzioniranog cvijeća.


Eksluzivno za hrvatski Elle, top model, jedina crvenokosa Victorijina angelica i cover star ovog broja, Alexina Graham, pozirala je na ulicama New Yorka u trendi kaputima za prijelazno razdoblje, zajedno s nama “mantrajući” skori kraj zime, a Elleov modni urednik Saša Joka najavio top fashion trendove u kojima ćemo uživati u novoj godini (kako stvari stoje, “it look” će biti kombinezon u kombinaciji s torbicom od prirodnog materijala i square toe cipelama). Modu smo pogledali i kroz povijesno povećalo te povodom izložbe “Od Kyota do modnih pista” u londonskom Victoria & Albert muzeju istražili dinamičnu povijest zaštitnog znaka japanske kulture: kimona.

 


Samo za Elle, govore jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca s inozemnom karijerom, Goran Bogdan te spisateljica Ivana Bodrožić prema čijem se romanu “Hotel Zagorje” upravo postavlja kazališna predstava. Ako vam bijeg u kazalište nije dostatno utočište od minusa, a imate zadovoljavajući plus na računu, predlažemo raj na zemlji zvan Maldivi i tri fantastična hotela za prezimljavanje za stilom. No, ne zaboravite da one najvažnije stvari novac ne može kupiti, a među njih se ubraja i stil. Edna Woolman Chase, bivša urednica Voguea najbolje je sažela nedostatak čarobne formule u modnim odabirima žena za kojima se redovito okrećemo kad je izjavila: “Moda se može kupiti, stil se mora posjedovati”, a upravo je taj fenomen obrađen u temi “Cure i stil”.

Kako je veljača, što god mi mislili o tome, ipak mjesec ljubavi, romantične teme iz ovog broja naprosto nisu mogle izostati, stoga je Elleova urednica kulture Ana Fazekaš pročitala knjigu “Parovi u zatočeništvu” te iz nje izvukla najvažnije koncepte dugovječnog suživota ljubavi i strasti. Nekad se čini lakše voljeti partnera nego samoga sebe, a u trenucima kad self-care više ne funkcionira i stan nam počne nalikovati svinjcu, plan prehrane meniju fast food restorana, a društveni život biografiji Edie Sedgwick vrijeme je da probudimo svoju unutarnju mater i održimo si lekciju. O društvenom fenomenu “self-parentinga” i sjajnom načinu da postavite granice djetetu u sebi i ozbiljno si podignete kvalitetu života pisala je Tina Lončar. Ostavit ćemo vas samo s ovim pitanjem: kako biste se ponašali prema samome sebi kada biste vi bili netko koga bezuvjetno volite?
A sad trk na kioske po novi broj koji je, kao i uvijek, rađen s puno, puno ljubavi.

Fotografije: Elle veljača 2020.

Pročitajte i...

Alexina Graham na naslovnici ELLEa

Elleova cover girl Alexina Graham opisala svoju borbu s koronavirusom

Koronavirus nije zaobišao ni poznatu Victorijinu anđelicu

Pamela Anderson na prosvjedu

Greenfinger: Celebrity aktivizam

Ima li planet vremena da budemo cinični prema zvjezdanim aktivističkim agendama?

ELLE travanj 2020

Novi ELLE vas poziva u svoj zeleni svijet!

Plus poklon čitateljima: Elle decoration

Mikro varanje - pošast novog doba

Svijet dejtanja mijenja se brže nego ikada

▲ Povratak na vrh