Ona je mladi dizajnerski talent na koji vrijedi obratiti pažnju

30.01.2017.

Danas nije lako biti mladi dizajner. Konkurencija je jaka, tržište zasićeno, a prilika malo. Zbog toga su itekako dobrodošla natjecanja za mlade talente poput onog koje od 1953. organizira Woolmark Company

Njihove nagrade su među prvima osvojili Yves Saint Laurent i Karl Lagerfeld, a ove je godine pobjedu odnijela Gabriela Hearst, mlada Urugvajka čije su kreacije od vune zadivile žiri jednostavnim i lijepim dizajnom. Iako se proslavila jednom od najpoželjnijih torbica za koju je čak postojala pozamašna lista čekanja (model Nina poharao je društvene mreže uz malu pomoć Miroslave Dume), Gabrieli Hearst ovo nije prvi susret s vunom.

Odrasla je na farmi ovaca u Urugvaju, a nakon deset godina rada u modnom dizajnu, odlučila je pokrenuti vlastiti brend 2015. godine i otada oduševljava jednostavnim, ali luksuznim kreacijama. Žiri je osvojila odabirom najfinije vune i kolekcijom koja razumije modernu ženu pokazavši kako je mnogo više od dizajnerice modnih dodataka. „Gabriela stvara ono što smatram investicijskim komadima,“ izjavila je Miroslava Duma, jedna od prvih ambasadorica njenog dizajna.

 

 

„Kad kupiš vunene kreacije ove kvalitete, onda znaš da će trajati zauvijek i to je ono što je čini posebnom.“ Nagrada od 100.000 australskih dolara namijenjena je daljnjem razvoju njenog brenda, proizvodnje i distribucije, a osim financijske nagrade, pobjednica će narednih godinu dana dobiti mentore iz industrije s kojima će se moći savjetovati o budućim poslovnim odlukama.

Maja Karnik
Fotografije: profimedia

Pročitajte i...

Yves Saint Laurentova jakna postigla rekordnu cijenu na aukciji

Šljokičasta, svilom obložena jakna srušila je rekorde

Zabranjeni dokumentarac o Yves Saint-Laurentu napokon ugledao svjetlo dana

Intimni zapisi posljednjih trenutaka dizajnerova života

Najnovija modna ljubavna veza? Hrana i piće, od kave Saint Laurent do keksa Celine

Najnoviji trend naći će mjesto na stolu, a ne u našim ormarima

Yves Saint Laurent: Predstavljen novi parfem za žene, LIBRE!

sinoć je neo-renesansna palača u samom srcu Zagreba, Muzej Mimara, odisala luksuzom i mirisnim potpisom Yves Saint Laurenta

▲ Povratak na vrh