Opušteni luksuz kuće Valentino

26.05.2017.

Valentino predstavio novu kolekciju - Resort 2018.

Valentino je u New Yorku predstavio novu kolekciju resort 2018. Reviju je otvorila naša Faretta u komadu koji je, unatoč prepoznatljivoj Valentino crvenoj, najavio estetski zaokret u neočekivanom smjeru.

Kao inspiraciju, Piccioli je naveo Netflixovu novu seriju ‘The Get Down‘ režisera Baza Luhrmanna, čija je radnja smještena u Bronx sedamdesetih, u vrijeme kad je hip-hop kultura polako počela nadglasavati dotadašnju disco ludnicu.

 

 

Oduševljen vibrom tadašnjeg New Yorka, Piccioli se poigrao vizualnim identitetom hip-hop supkulture, predstavivši vlastitu inačicu athleisure glamura. Ulične siluete i jarke boje zamijenile su uobičajeno zanesenu i bajkovitu priču, iako ni u ovoj kolekciji Piccioli nije sasvim odustao od prepoznatljivog Valentino romanticizma.

I dok bi pred koju godinu takva ideja zvučala nemoguće, Valentino trenirke u smaragdnim, crvenim i rozim nijansama izgledale su vrlo nosivo i glamurozno dok su se na pisti izmjenjivale s ležerno ženstvenim haljinama i suknjama. Plise, čipka, latinoamerički uzorci i zaigrani motiv ruža za usne savršeno su se nadopunjavali sa sportskim motivima u Picciolijevom odmaku od uobičajeno ekskluzivnog Valentino imidža.

 

 

Neki će reći, riskantan potez, ali sudeći prema viđenom, kolekcija će bez sumnje biti komercijalni hit. Je li to najava zaokreta i u redovnim pret-a-porter kolekcijama? Odgovor ćemo morati pričekati do rujna.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Koji je najpopularniji brend na svijetu?

Izašao je popis najtraženijih brendova

Kako izgleda noćni provod s Naomi Campbell?

Valentino je izašao sa slavnim supermodelom

Naomi Campbell zatvorila reviju Valentino

Crna pantera očarala na reviji inspiriranoj cvijećem

Nicole Kidman

Nicole Kidman ovom je haljinom ukrala svu pozornost

Glumica je odabrala Valentinovu kreaciju

▲ Povratak na vrh