Otkrijte novu mušku kolekciju Silvija Vujičića

19.01.2018.

Silvio Vujičić predstavlja još jednu do zadnjeg detalja promišljenu mušku kolekciju za svoj brend E.A. 1/1 S.V.

Kolekcija za jesen i zimu 2018. godine donosi sedam odjevnih kombinacija koje čine klasični muški komadi odjeće poput košulje, kombinezona, raglan kaputa i kaputa na dvostruko kopčanje, koji su uvećani u proporciji do 33%.

Izrađeni su od tanke popelinske pamučne tkanine koja se najčešće primjenjuje pri izradi košulja. Takve popelinske tkanine, korištene u ovoj kolekciji, otisnute su tehnikom sitotiska u bijeloj boji. Kao motivi korišteni su klasični grafički uzorci tkanja poput: pepite, herringbonea i pinstripea. Na taj način dobivene su različite varijacije moiré uzoraka. Tekstil je u konačnici premazan vodootpornim slojem transparentnog laka. “Izokretanjem” primjene i svojstava tekstila, vrlo lagani i prozračni materijali dobili su karakteristike onih toplih i nepropusnih.

Vunene aplikacije sa simbolima preuzetim s ambalaža sitotiskarskih boja i pratećih proizvoda sitotiskarske industrije nalaze se na vanjskoj površini odjevnog predmeta. Na taj način ti simboli “potpisuju” predmet s procesima i bojama korištenim pri samoj izradi odjevnog komada. Tako na primjeru Overall kaputa možemo iščitati sljedeće simbole: EX-TS koji označava gotovu, bezbenzinsku, vruće fiksirajuću sitotiskarsku pastu na vodenoj osnovi, korištenu za postizanje bubrećih termostabilnih efekata na tamnom i bijelom tekstilu, 320°C je temperatura pri kojoj se prije navedena sitotiskarska pasta fiksira.

Vodonepropusne kape također su izrađene od popelina i uzoraka kao i ostatak kolekcije, s iznimkom “Hole Cap”, kape s rupom u sredini prednje krune kape. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Fracomina kolekcija inspirirana legendarnom Lady Di

Fracomina predstavlja FW 18/19. kolekciju Candle in the Wind

Zavirite u kolekciju Karl Lagerfeld X Kaia

Kolekcija od koje se puno očekuje spaja prepoznatljive elemente pariškog šika s ležernim stilom američke Zapadne obale

Tko je nova dizajnerica muškog nakita u ateljeu Dior Homme?

Obožavaju je Rihanna, Bella Hadid i Gilda Ambrosio

Otkrijte novu odvažnu kolekciju Ogi Antunac

Link by Ogi Antunac predstavlja kolekciju za proljeće 2019. godine

Beyoncé radi na kolekciji za Balmain!

Stiže nam vrlo uzbudljiva suradnja!

Britanska ikona stila ima novu kolekciju kupaćih kostima

Popularna blogerica i nizozemski brend pripremili su chic kolekciju za plažu

▲ Povratak na vrh