Otkrijte novu mušku kolekciju Silvija Vujičića

19.01.2018.

Silvio Vujičić predstavlja još jednu do zadnjeg detalja promišljenu mušku kolekciju za svoj brend E.A. 1/1 S.V.

Kolekcija za jesen i zimu 2018. godine donosi sedam odjevnih kombinacija koje čine klasični muški komadi odjeće poput košulje, kombinezona, raglan kaputa i kaputa na dvostruko kopčanje, koji su uvećani u proporciji do 33%.

Izrađeni su od tanke popelinske pamučne tkanine koja se najčešće primjenjuje pri izradi košulja. Takve popelinske tkanine, korištene u ovoj kolekciji, otisnute su tehnikom sitotiska u bijeloj boji. Kao motivi korišteni su klasični grafički uzorci tkanja poput: pepite, herringbonea i pinstripea. Na taj način dobivene su različite varijacije moiré uzoraka. Tekstil je u konačnici premazan vodootpornim slojem transparentnog laka. “Izokretanjem” primjene i svojstava tekstila, vrlo lagani i prozračni materijali dobili su karakteristike onih toplih i nepropusnih.

Vunene aplikacije sa simbolima preuzetim s ambalaža sitotiskarskih boja i pratećih proizvoda sitotiskarske industrije nalaze se na vanjskoj površini odjevnog predmeta. Na taj način ti simboli “potpisuju” predmet s procesima i bojama korištenim pri samoj izradi odjevnog komada. Tako na primjeru Overall kaputa možemo iščitati sljedeće simbole: EX-TS koji označava gotovu, bezbenzinsku, vruće fiksirajuću sitotiskarsku pastu na vodenoj osnovi, korištenu za postizanje bubrećih termostabilnih efekata na tamnom i bijelom tekstilu, 320°C je temperatura pri kojoj se prije navedena sitotiskarska pasta fiksira.

Vodonepropusne kape također su izrađene od popelina i uzoraka kao i ostatak kolekcije, s iznimkom “Hole Cap”, kape s rupom u sredini prednje krune kape. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Emily Ratajkowski predstavila vlastitu liniju donjeg rublja

Još jedan celebrity brend stupio na tržište

I-GLE se prisjećaju najljepših zajedničkih trenutaka

Nakon najave o razlazu, kultni dvojac otkriva čega će se zauvijek sjećati

7 trendova muške mode koji će pokoriti ulice metropola

Kojih 7 trendova će se nositi ove sezone?

Muškarci koji su nas oduševili svojim stilom u 2018. godini

Ezra Miller sve nas je iznenadio u ženskim Givenchy couture komadima, ali tko nas je još oduševio modnim odabirima ove godine?

Fracomina kolekcija inspirirana legendarnom Lady Di

Fracomina predstavlja FW 18/19. kolekciju Candle in the Wind

▲ Povratak na vrh