Otkrijte novu mušku kolekciju Silvija Vujičića

19.01.2018.

Silvio Vujičić predstavlja još jednu do zadnjeg detalja promišljenu mušku kolekciju za svoj brend E.A. 1/1 S.V.

Kolekcija za jesen i zimu 2018. godine donosi sedam odjevnih kombinacija koje čine klasični muški komadi odjeće poput košulje, kombinezona, raglan kaputa i kaputa na dvostruko kopčanje, koji su uvećani u proporciji do 33%.

Izrađeni su od tanke popelinske pamučne tkanine koja se najčešće primjenjuje pri izradi košulja. Takve popelinske tkanine, korištene u ovoj kolekciji, otisnute su tehnikom sitotiska u bijeloj boji. Kao motivi korišteni su klasični grafički uzorci tkanja poput: pepite, herringbonea i pinstripea. Na taj način dobivene su različite varijacije moiré uzoraka. Tekstil je u konačnici premazan vodootpornim slojem transparentnog laka. “Izokretanjem” primjene i svojstava tekstila, vrlo lagani i prozračni materijali dobili su karakteristike onih toplih i nepropusnih.

Vunene aplikacije sa simbolima preuzetim s ambalaža sitotiskarskih boja i pratećih proizvoda sitotiskarske industrije nalaze se na vanjskoj površini odjevnog predmeta. Na taj način ti simboli “potpisuju” predmet s procesima i bojama korištenim pri samoj izradi odjevnog komada. Tako na primjeru Overall kaputa možemo iščitati sljedeće simbole: EX-TS koji označava gotovu, bezbenzinsku, vruće fiksirajuću sitotiskarsku pastu na vodenoj osnovi, korištenu za postizanje bubrećih termostabilnih efekata na tamnom i bijelom tekstilu, 320°C je temperatura pri kojoj se prije navedena sitotiskarska pasta fiksira.

Vodonepropusne kape također su izrađene od popelina i uzoraka kao i ostatak kolekcije, s iznimkom “Hole Cap”, kape s rupom u sredini prednje krune kape. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.

Tekst i foto: PR

Preporučujemo

Pročitajte i...

Otkrijte preslatke espadrile s hrvatskim potpisom

Hrvatska modna scena se sve više razvija izvan klasičnih tjedana mode, a jedan takav brend osnovala je i Tanja Filipović koja u hrvatskoj proizvodi šarmantne espadrile

Supreme pripremio kolekciju s legendarnom LGBTQ fotografkinjom

Kultni skejterski brend Supreme najavio je novu suradnju, i to s američkom fotografkinjom Nan Goldin

Sunčane naočale s hrvatskim potpisom predstavljene u Frankfurtu

Brend naočala Borba by Envy My Specs predstavljen je ovih dana premijerno u Frankfurtu

Vjenčanice za proljetne dane u novoj kolekciji brenda eNVy room

eNVy room nas uvodi u novu sezonu svojim elegantnim vjenčanim kreacijama

Oslikane jakne s hrvatskim potpisom za proljetne dane

Zagrebačka dizajenrica i ilustratoria Tatjana Grivić, predstavila je još jednu kolekciju oslikanih traper jakni

Sportska elegenacija na moru i kopnu uz BMW Yachtsport

Otkrijte BMW Yachtsport kolekciju torbi, odjeće i funkcionalnih modnih dodataka za bezbrižno uživanje na otvorenom

▲ Povratak na vrh