Pet ključnih vijesti iz svijeta mode koje ste propustili

07.12.2017.

Ova je godina bila burna za modnu industriju, a vijesti o velikim promjenama i radikalnim potezima modnih kuća i dalje ne prestaju stizati

Odraz promjena u modnoj indusrtiji koje su se dogodile kroz godinu vidjeli smo tijekom modnog mjeseca u rujnu.

I taman kad smo pomislili kako će se situacija do kraja godine smiriti, nagle promjene su se nastavile. Tako je primjerice Christopher Bailey napustio Burberry, nagađalo se kako Phoebe Philo napušta Celine, a napustio nas je veliki dizajner tuniškog podrijetla Azzedine Alaïa.

Kako se godina bliži kraju, vijesti o burnim promjenama ne prestaju stizati. Najaktualnije pročitajte u nastavku.

Delpozo više neće prikazivati revije u New Yorku

Na iznenađenje mnogih, španjolska kuća Delpozo objavila je kako svoju reviju iz New Yorka seli u London. Na taj su se potez odlučili nakon čak 10 sezona provedenih u New Yorku, no s obzirom na neku novu vibru koju londonski Tjedan mode nosi posljednje dvije sezone, to možda i nije tako iznenađujuća odluka.

Kuća Mugler ima novog kreativnog direktora

Umjetnički direktor Muglera, David Koma, napustio je brend nakon četiri godine rada. Odmah je objavljeno i kako će ga zamijeniti Casey Cadwallader koji je radio u dizajnerskim timovima kuća Loewe, Narciso Rodriguez i Acne Studios. Uz to, Cadwallader ima pozadinu u arhitekturi što bi itekako mogao primijeniti u kući Mugler.

Acne Studios mijenjaju strategiju poslovanja iz korijena

Švedska modna kuća Acne najavila je kompletnu promjenu svog rasporeda prikazivanja novih kolekcija. Spojili su mušku i žensku liniju i izbacili međukolekcije zbog čega će sada prikazivati samo dvije kolekcije godišnje. Obje će se kolekciji kupiti moći odmah nakon prikazivanja, a revije će se održati tijekom Tjedna visoke mode u Parizu, ali ne i u sklopu njega već individualno. To je strategija kojoj bi se sve više kuća moglo prikloniti.

Balenciaga spaja mušku i žensku liniju

Iako je mušku liniju u kući Balenciaga pokrenuo tek prije godinu i pol, Demna Gvasalia sada već spaja mušku i žensku kolekciju. Osim toga, Balenciaga je predstavila i liniju dječje odjeće koja bi se također mogla pojaviti na tim zajedničkim revijama, a najavili su i uvođenje međukolekcija muške odjeće od siječnja.

Gucci pod istragom zbog porezne prijevare

Policija je provela tri dana pretraživajući Guccijeve urede u Milanu i Firenci. Sumnjiče ih da su porez na odjeću prodanu u Italiji prijavljivali u Švicarskoj i tako kroz nekoliko godina uštedjeli oko 1.3 milijardi eura. Ako se ovo pokaže istinitim više neće biti tako teško odgonetnuti zašto je Gucci toliko uspješniji od svih drugih brendova u svijetu.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Gucci više nije najpopularniji modni brend

Tko je prestigao talijansku modnu kuću?

Balenciaga nam daje modnu lekciju iz slojevitosti

Glavni trendovi sezone u jednoj kolekciji

Boja koja je neočekivano okupirala street style

A ove je jeseni popularna u svim nijansama!

Nove Gucci naočale su san snova

Sjajni modeli talijanske modne kuće

▲ Povratak na vrh