Pet stvari koje trebate znate o Gianniju Versaceu prije gledanja serije o njegovom ubojstvu

06.01.2018.

Uskoro nam stiže serija o ubojstvu Giannija Versacea, a mi smo tim povodom izdvojili nekoliko činjenica koje o njemu treba znati prije gledanja serije

Serija “American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace” o ubojstvu slavnog talijanskog dizajnera, stiže nam 17. siječnja. Njegova je smrt šokirala svijet 1997., a kako su izgledali ti trenutci u životima članova njegove obitelji saznat ćemo u seriji.

Do tada smo u nastavku izdvojili nekoliko činjenica o Gianniju Versaceu koje može niste znali, a koje će poslužiti kao sjajna osnova za gledanje serije.

Majka mu je bila krojačica

Gianni Versace je osnove dizajnerskog zanata naučio od vlastite majke, piše New York Times. Za života u gradu Reggio Calabria, Versace je od majke učio krojiti i šivati, a onda je preselio u Milano gdje je pokrenuo vlastiti brend u koji je uskoro uključio i brata Santa i sestru Donatellu. Santo se bavio financijama, a Donatella mu je pomagala dizajnirati kolekcije.

Gianni, Santo i Donatella Versace

 

Posljednju je reviju održao samo tjedan dana prije smrti

Posljednju je revio Versace održao u hotelu Ritz u Parizu tjedan dana prije smrti. Donatella Versace je 15 godina nakon toga ponovno ondje održala reviju kako bi odala počast svom prerano preminulom bratu.

Bio je jedan od prvih dizajnera koji su zvali slavne osobe na svoje revije

Telegraph piše da je Versace bio jedan od prvih dizajnera koji je umjesto bogataša u prve redove svojih revija dovodio prijatelje i slavne osobe. Godinama kasnije bio je poznat po tome da su na njegove revije dolazili Madonna, Sting, Elton John, pa čak i princeza Diana.

Kylie Minogue i Gianni Versace

 

Prije ubojstva je pobijedio rak

Versace je izbivao iz svoje tvrtke oko dvije godine dok se borio s rijetkim oblikom raka srednjeg uha. Liječnici su mu rekli da je izliječen samo šest mjeseci prije nego što je ubijen. Otkrila je to Donatella u jednom intervjuu za New York Magazine.

Pola tvrtke je nakon smrti ostavio nećakinji

U vrijeme Versaceove smrti, njegova nećakinja i Donatellina kći Allegra imala je 11 godina. No, Versace joj je u oporuci ostavio pola svog carstva, piše Guardian. Allegra se pridružila upravnom odboru čim je navršila 18 godina.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Dosadile su vam čizme? Otkrivamo kako tenisice uklopiti u zimsku garderobu

Postoji li uopće kombinaciju u kojoj tenisice ne funkcioniraju?

Trendseterice koje će vas uvjeriti da crno od glave do pete ne mora biti dosadno

Donosimo vam najzanimljivije crne kombinacije naših omiljenih trendseterica

Prizovite proljeće najboljim haljinama iz novih kolekcija naših omiljenih dizajnera

Donosimo vam izbor 25 najboljih haljina iz proljetnih kolekcija

U koje dizajnerske komade se doista isplati uložiti na sniženjima?

Ulažete li u vječne komade ili kupujete samo zbog neodoljivih cijena?

▲ Povratak na vrh