Pobjeda Salvatora Ferragama vrijedna 60 milijuna dolara

22.03.2018.

Salvatore Ferragamo na sudu je odnio pobjedu protiv lažnjaka vrijednu 60 milijuna dolara

Talijanska dizajnerska kuća odlučila je podnijeti tužbu protiv 60 neidentificiranih operatera na više od 100 krivotvorenih stranica zbog kršenja njihovih prava. Presudu u korist dizajnerske kuće donio je sudac J. Sullivan na sudu u New Yorku krajem veljače ove godine.

Izuzetno sam zadovoljan odlukom suda u New Yorku,” rekao je izvršni direktor Ferruccio Ferragamo za WWD. Iako će dizajnerska kuća dobiti samo mali dio od 60 milijuna dolara, Ferragamo je dobio vlasništvo nad domenama krivotvorenih stranica.

Kao što je i očekivano u ovakvim slučajevima, okrivljenici se nisu ni pojavili na sudu.

Ovakve vrste tužbi česte su kod velikih dizajnerskih kuća, s njima su se susreli i Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior, Hermes i mnoge druge. Obično se odigraju na isti način jer optuženici za krivotvorenje mogu sakriti imena i podatke, a ako tužitelji i imaju prave podatke, okrivljenici se ne pojavljuju na sudu.

Operateri pojedinačnih web stranica imaju tendenciju održavati velike mreže krivotvorenih web stranica koje već rade, a ako ne imat će nove u vrlo kratkom vremenu.

Dizajnerske kuće zbog toga nastavljaju borbu protiv krivotvorina kako bi odvratili pažnju lažnim operaterima.

Najveću pobjedu protiv krivotvorina odnio je američki Coach 2012. godine kad je donesena presuda u njihovu korist u vrijednosti od 257 milijuna dolara.

Važnost ove presude naglašava težinu i nezakonitost ovih djela te šalje jasnu poruku da će naši sudovi provesti zakon. Ova presuda bi trebala poslužiti kao upozorenje svima koji su uključeni u bilo koji aspekt krijumčarenja krivotvorenih dobara, da će vas Coach pronaći i nastojat će vam nametnuti najgoru kaznu,” rekao je generalni savjetnik Coacha Todd Kahn.

Uzevši u obzir činjenicu da je u SAD-u prošle godine zaplijenjeno 10% više lažnjaka nego inače, metoda odvraćanja pažnje čini se efektivnom.

Piše: A.D.
Foto: @ferragamo

Preporučujemo

Pročitajte i...

Putovanje kroz vrijeme s novim mirisom UOMO Salvatore Ferragamo Signature

Priča o ovom čovjeku i novom mirisu održava se u Firenci 2127. godine

Protiv Sarah Jessice Parker podignuta optužnica

Otkrijte zašto je dizajnerica nakita Kat Florence tužila Sarah Jessicu Parker

Prada u sudskom postupku zbog više od 700 aligatora

Talijanska dizajnerska kuća nalazi se u sudskim problemima zbog 700 mladih aligatora i 26 odraslih aligatora, a tužba protiv Prade teška je 2 milijuna dolara

Versace na sudu zbog kopiranja

Britanski brend No Fixed Abode podigao je tužbu protiv Versacea, tvrdeći da je talijanska dizajnerska kuća kopirala njihov logotip lava

▲ Povratak na vrh