Kako izgleda posljednja kampanja koju je za Chanel snimio Karl Lagerfeld?

27.02.2019.

Zadnji fotografski rad Lagerfelda za Chanel

19. veljače, u 85. godini života, umro je modni genije i veliki talent svijeta dizajna Karl Lagerfeld. Ne Karl nije samo stvarao kolekcije za Chanel i Fendi, nego je i sam stajao iza objektiva kamere koja je snimala reklamne kampanje.

 

 

Njegova posljednja kampanja posvećena je sezoni proljeće-ljetno za kolekciju modne kuće Chanel. Stilizirana od strane Carine Roitfeld, kampanju nosi ansambl od manekenki. Vittoria Ceretti, Sarah Dahl, Adesuvu Aighewi, Hyun Ji Shin, Rebeccu Leigh Longendyke, Noru Attal i Kris Grikaite su modeli koji se pojavljuju na fotografijama.

 

 

Mnogi modni portali i pratitelji modne scene za kampanju su napisali dosta oštre kritike, komentirajući kako se previše manekenki pojavljuje u jednoj fotografiji te kako cijelom vizualu nedostaje kreativnosti. Zamjerili su što kampanja nije zadržala istu svježinu koja je viđena na modnoj reviji koja je za potrebe kolekcije pretvorena u retro plažu.

 

 

Koliko su kritike bile u pravu, nećemo komentirati, no svakako možemo reći kako će nam nedostajati Karlov klasičan pogled na Chanel koji je modnu kuću održao u živi modnog života tijekom svih ovih godina.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Prva Chanelova revija bez Karla Lagerfelda nije razočarala

Virginie Viard uspješno preuzela poziciju umjetničke direktorice

Fendi će odati posebnu počast Karlu Lagerfeldu

Priprema se posebna revija u Rimu

Carine Roitfeld je postala stilska konzultantica za brend Karl Lagerfeld

Par koji je mnogo puta radio zajedno tijekom godina

Prvi pogled na kolekciju koju je Pharell dizajnirao za Chanel

Kolekcija koja će iznenaditi sve obožavatelje legendarne modne kuće

▲ Povratak na vrh