Prodaje se Lanvin?

16.02.2018.

Ponovno loše vijesti iz Lanvina. Prodaja i dalje pada, te se čini se kako se kriza u renomiranoj modnoj kući produbljuje

Problemi su krenuli krajem 2015. kad je Alber Elbaz naprasno smijenjen s pozicije kreativnog direktora, a nisu ih uspjeli riješiti ni njegovi nasljednici na poziciji kreativnog direktora, prvo Bouchra Jarrar, a zatim i Olivier Lapidus koji je za Lanvin dizajnirao tri nimalo uspješnije kolekcije.

Lanvin se trenutno najviše spominje u kontekstu prodaje, a u kuloarima se nagađa kako su za najstariju francusku modnu kuću zainteresirana dva ulagača – kineska kompanija Fosun International i Mayhoola iz Katara u čijem su vlasništvu Valentino i Balmain. Kako prenose mediji, Lanvin je u izrazito lošoj financijskoj situaciji, a nije pomogao ni gubitak spora s Alberom Elbazom koji je kompaniju tužio zbog prijevremenog prekida ugovora te će mu se isplatiti odšteta od deset milijuna eura.

Zbog svega navedenog, upućeni se nadaju kako će dogovor s potencijalnim investitorom biti sklopljen što prije jer bi u protivnom renomirana modna kuća u narednih nekoliko godina mogla potpuno nestati s modne scene.

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Kakve čizme ove zime nose domaće trendseterice?

Koje su najpopularnije cipele hladne sezone

Ne, odjeća za vježbanje ne mora biti dosadna!

Pronašli smo sjajnu kolekciju u jarkim bojama

Kampanja koja će fotografijama zašareniti i najtmurniji dan

Prabal Gurung izbacio kampanju za novu kolekciju

▲ Povratak na vrh