Razlozi iza preokreta u Cavalliju

Peter Dundas
13.10.2016.

Vijest o odlasku kreativnog direktora Petera Dundasa jučer je došla kao iznenađenje, a sada je i podrobno razjašnjena

Samo nekoliko sati nakon jučerašnje iznenađujuće vijesti o odlasku kreativnog direktora Petera Dundasa iz Roberta Cavallija, CEO brenda Gian Giacomo Ferraris najavio je veliku strukturalnu promjenu i reorganizaciju modne kuće i cijele tvrtke.

Osim što je norveški dizajner napustio svoje mjesto na kreativnom vrhu brenda, objavljeno je i kako će tvrtka svoje milansko sjedište zamijeniti uredima u Firenci. Također će se zatvoriti brojne trgovine, a od trenutnih 672 zaposlenika čak njih 200 dobit će otkaz. Rezultat takvih mjera, nadaju se u tvrtci, bit će povratak pozitivnim rezultatima kroz samo dvije godine.

Modna industrija, kao i brojne druge, suočava se s financijskim poteškoćama. “U takvom okruženju, samo ikonički brendovi sa smislenim biznis modelom i učinkovitom organizacijom mogu preživjeti” – rekao je Ferraris u službenoj izjavi. Nimalo iznenađujuće, on vjeruje kako Cavalli ima temelje potrebne za (re)izgradnju uspješnog biznisa, ali prva stvar na njegovom rasporedu bit će ujednačavanje prihoda i rashoda.

Povjerenje je prepušteno potpuno u Ferrarisove ruke koji je sličan plan i program reorganizacije uspješno proveo u do nedavno obiteljskoj tvrtci, Versaceu. Tko će naslijediti Dundasa, koji je brend vodio između 2002. i 2005. te posljednjih godinu i pol dana, još nije poznato.

Piše: N.K.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Kreativni direktor modne kuće Roberto Cavalli otišao je s pozicije

Paul Surridge neće više dizajnirati za talijansku marku

Može li Roberto Cavalli i dalje živjeti od životinjskih printeva?

Prije točno godinu dana, Cavalli je na milanskom Tjednu mode predstavio kolekciju vlastitog dizajnerskog tima, bez kreativnog direktora na čelu. No, ove godine, priča je drugačija

Afef Jnifen: od Cavallijeve muze do borkinje za ljudska prava

Sjećate li se ovog modnog dragulja iz Tunisa koji je zajedno sa Cindy, Naomi i Lindom osvajao sve revije tijekom 90-tih?

Peter Dundas

Zavodljiva moda Petera Dundasa

Prepoznatljivo i pomalo razočaravajuće izdanje slavnog dizajnera

Zašto je modna kuća Cavalli u problemima?

'Ničija zemlja' očito je termin koji najbolje opisuje stanje u poznatoj modnoj kući

Beyoncé na haljini s Grammyja ima svoj portret!

Mnogima je promaknuo ovaj zanimljivi detalj i priča koja stoji iza njega

▲ Povratak na vrh