Rodarte u svijetu filma

11.05.2017.

Sestre Mulleavy zakoračile u sasvim novi svijet - onaj filmske industrije

Sestre Mulleavy poznatije kao modni duo Rodarte iznenadile su industriju novim projektom. Po uzoru na svog uspješnog kolegu Toma Forda, iskoračile su iz poznatog okruženja dizajnerskog ateljea i okušale se kao filmašice.

Premijera je zakazana za rujan, a film zanimljivog naslova Woodshock najavljuje eteričan trailer s Kirsten Dunst u glavnoj ulozi. Službeno priopćenje film opisuje kao ‘hipnotičnu studiju izolacije, paranoje i tuge kakve se susreću samo u najluđim snovima’ što već na prvu zvuči kao ambiciozan i netipičan holivudski uradak, ali što drugo očekivati od dizajnerica sličnog estetskog potpisa, inače deklariranih ljubiteljica horora?

Malo je toga otkriveno o likovima i radnji, trailer tek daje naslutiti kako glavna junakinja Theresa proživljava razdoblje duboke tuge i neizvjesnost s kojima se teško nosi, ali ne otkriva zašto i u kojem se smjeru priča razvija.

Sanjive scene divlje prirode, pomalo jeziva glazba u pozadini i Dunst koja se gubi u kontemplaciji i bolnim sjećanjima – dovoljno da zaintrigira zagrižene filmoljupce istančanih estetskih kriterija željne iskoraka iz uobičajeno komercijalne holivudske produkcije.

Jeste li i vi među njima? Svakako pogledajte trailer u nastavku:

Preporučujemo

Pročitajte i...

Rajski vrtovi na reviji Rodarte

Bajkoviti svijet američkog brenda

Saznajte zašto svi spominju reviju Rodartea

Romantična moda drama na groblju

Rodarte se vraća na Tjedan mode u New Yorku

Nakon nekoliko sezona prikazivanja kolekcija u Parizu, Rodarte se vraća u New York

▲ Povratak na vrh