Visoka moda pala u drugi plan na Givenchy reviji

23.01.2017.

Velika Givenchy obitelj sačinjena od muza i prijateljica Ricarda Tiscija ponovno se okupila povodom predstavljanja nove couture kolekcije u sklopu pariškog tjedna muške mode.

Mariacarla Boscono, Lea T, Liya Kebede, Joan Smalls, Kendall Jenner i Bella Hadid, predstavile su tradicionalno raskošnu i mračnu Givenchy ženu najavljujući haute couture tjedan koji počinje u nedjelju, odmah nakon tjedna muške mode.

I dok se couture rapsodija na pisti miješala s modelima muške Givenchy kolekcije, nad prisutne se nadvio oblak pitanja. Odlazi li Ricardo Tisci u Versace? Ima li to veze s otkazivanjem revije Atelier Versace na tjednu visoke mode? I konačno, može li itko zamisliti Givenchy u slučaju Tiscijevog odlaska? Ili Versace u slučaju Tiscijevog dolaska?

>>Napušta li Riccardo Tisci Givenchy?

Nagađanja je pokrenuo iscrpan članak WWD-a čiji neimenovani izvori navode kako pregovori na relaciji Versace – Tisci traju već mjesecima. Istovremeno, glasnogovornik modne kuće svojom službenom reakcijom nije niti potvrdio, niti demantirao navode naglasivši kako „je Donatella Versace kreativna direktorica za Versace i kako se ne bave glasinama“. Uzme li se u obzir njihovo dugogodišnje prijateljstvo, emotivno sumirano u Givenchy kampanji jesen/zima 2015. u kojoj je upravo Donatella imala glavnu ulogu, čini se kako bi tu moglo biti više od glasina.

 

 

Ako se dogodi, ovakav prevrat ne bi bio toliko neočekivan, a za obje bi se strane mogao pokazati odličnim poslovnim potezom. Ostalo bi jedino pitanje Givenchya, ali sudeći prema Dioru, Lanvinu ili Calvin Kleinu, koji su se prošle godine našli pred sličnim izazovom, i tom bi se pitanju našao odgovor.

Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh