Skandinavski brend koji osvaja srca fashionistica

04.09.2019.

Estetika koju obožavaju modni insideri

Opsesija modnog svijeta Scandi estetikom ne jenjava, Tjedan mode u Kopenhagenu prati se s jednakom pozornošću kao i oni u razvikanim modnim prijestolnicama Parizu, Londonu, Milanu i New Yorku, a zahvaljujući danskom brendu Ganni “cool djevojka iz Kopenhagena” postala je globalni fenomen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samsøe Samsøe Official (@samsoesamsoe) on Aug 29, 2019 at 5:00am PDT


No, osim odjeće s Ganni potpisom, koju već sezonama možemo pronaći na svakom drugom Instagram postu s #ootd hashtagom, na svjetskoj modnoj karti zablistali su i neki novi modni brendovi koji s podjednakom pažnjom njeguju skandinavski stil odijevanja. Samsøe & Samsøe samo je jedan od njih. Ne radi se, doduše, o brendu koji postoji “od jučer”, no Samsøe & Samsøe je konkretnu pažnju svjetske modne javnosti privukao tek svojom kolekcijom za jesen/zimu 2019. koju je predstavio publici na nedavno održanom Tjednu mode u Kopenhagenu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samsøe Samsøe Official (@samsoesamsoe) on Aug 22, 2019 at 8:04am PDT


Naime, Samsøe & Samsøe su davne 1993. godine osnovala braća Klaus i Preben Samsøe. Bio je to tada tek maleni butik u Kopenhagenu koji je isprva prodavao samo nakit da bi nedugo nakon toga proširio svoju ponudu na muške T-shirte. Peter Sextus i Per-Ulrik Andersen uzeli su brend pod svoje 2000. godine transformirajući Samsøe & Samsøe u internacionalnu modnu kuću koja svojim kupcima nudi odjeću, obuću i modne dodatke kako za muškarce pa tako i za žene. U kreiranju, brend mnogo pažnje polaže na skandinavsku tradiciju njegujući minimalistički i funkcionalni stil odijevanja koji nadmašuje kratkotrajnost trendova. Odlika koja brendu svakako ide u prilog je i njegova cjenovna dostupnost. Naime, Samsøe & Samsøe jeftiniji je od većine skandinavskih brendova – s haljinama od 800 do 1.600 kuna, cipelama od 900 do 2.800 kuna te pletivom do 900 kuna.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samsøe Samsøe Official (@samsoesamsoe) on Aug 11, 2019 at 12:00pm PDT


Hype oko brenda započeo je početkom ove godine kada su modne urednice i influencerice naprosto poludjele za satenskom Alsop suknjom, a recentna kolekcija za jesen/zimu 2019. samo je podebljala novu opsesiju modnih insiderica koje su predivna, mekana pletiva, satenske suknje i haljine te chic kompletiće dodale na svoje, ionako pretrpane, wishliste. Sudeći po ludilu koje je zavladalo oko ovog danskog brenda, vjerujemo da ćemo ga na društvenim mrežama viđati sve češće.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Trine Kjaer

Još jedna jako stylish Skandinavka!

Omiljeni skandinavski brend otkrio komade iz nove kolekcije

Što je Ganni spremio u pre-fall kolekciji?

Stilska inspiracija: Hedvig Sagfjord Opshaug

Klasična elegancija s modernim pomakom!

▲ Povratak na vrh