Smjela prevara o kojoj svi bruje

30.11.2016.

Teško je zamisliti nevjericu koja je zavladala uredništvom časopisa Dazed & Confused kada su ih počeli nazivati predstavnici renomiranih modnih kuća raspitujući se za dotičnog Arnauda Henry Mensana, njihovog navodnog modnog urednika

Jer Mensan je pod izlikom snimanja za Dazed, ali i druge poznate publikacije ‘posudio’ vrijedne kreacije koje su nakon toga jednostavno – nestale. U stvarnom svijetu, Mensan nikad nije radio za Dazed, ELLE, i-D, AnOther ili bilo koji drugi časopis.

Ipak, na njegovom Instagram profilu @a_mensan još uvijek stoje te impresivne reference, kao i podatak da je uvršten na listu 500 ključnih figura u modi po izboru portala Business of Fashion.

 

1195418

 

Mensan je u svom lukavom pothvatu prevario brojne poznate i mlade dizajnere, a otkriven je nakon što se obratio Berlutiju tražeći komade za nadolazeće snimanje za AnOther i Dazed & Confused. Talijanski mu je brend rado posudio odjeću vrijednu oko 10 tisuća funti, ali se nakon toga više nije javljao. Otkrivši kako se radi o prevarantu, iz D&C uredništva su odmah izdali upozorenje, distancirajući se od ovakvih poziva i navodeći kako Mensan nikad nije radio za njih.

U međuvremenu su slične priče iznijeli i Moschino, Vetements, Rick Owens, Balmain i Chanel potvrđujući kako posuđene modele nikad nisu dobili natrag.

Nevjerojatna priča još nije dobila epilog i ne zna se tko bi i kada dotičnom gospodinu mogao stati na kraj. Ipak, sigurno je kako pod ovim pseudonimom više ne može operirati, a hoće li i kada odgovarati za ove krađe, ostaje nam vidjeti kad se u priču uključe nadležne institucije.

M.K.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Najjači se otrov krije se u malim bočicama

Sve o trendu minijaturnih torbica

Žene s iglom, koncem i vizijom

Zašto brojke na modnom vrhu nisu na strani žena?

Stilska inspiracija: Amina Muaddi

Dizajnerica jednako glamuroznoga stila kakvog posjeduju i cipele hit brenda iza kojeg stoji!

Timothée Chalamet je najbolje odjeveni muškarac

Mladi glumac mete konkurenciju na svim poljima

▲ Povratak na vrh