Stella McCartney je ponovno preuzela vlasništvo nad svojim brendom, a evo zašto je to sjajno

29.03.2018.

Nakon 17 godina partnerstva s Keringom britanska dizajnerica postaje stopostotna vlasnica brenda koji nosi njezino ime

Jučer je potvrđeno da je britanska dizajnerica Stella McCartney ponovo otkupila pedeset posto kompanije koja nosi njezino ime i tako postala stopostotna vlasnica brenda koji je punih sedamnaest godina bio u djelomičnom vlasništvu luksuznog konglomerata – Keringa.

Prva promjena koju Stella McCartney uvodi je relokacija modnih revija iz Pariza u London, a principi poslovanja i dalje ostaju isti.

Ono po čemu se Stella oduvijek izdvajala iz Kering grupe je njezina posvjećenost borbi za zaštitu životinja i okoliša, korištenju prirodnih materijala i održivom razvoju. Njezina proizvodnja koristi obnovljive izvore energije, materijali koje koristi za izradu odjeće su u većini slučajeva organski, a pravo krzno i koža su potpuno zabranjeni. Upravo Stella McCartney je velikim dijelom zaslužna za pozitivan trend velikih modnih kuća koje prestaju koristiti materijale koji promiču okrutnost nad životinjama.

Stella je sama priznala da proizvodnja njezine odjeće postaje sve skuplja i zahtjevnija, ali taj trošak kupcu nije vidljiv i ona i njezini radnici su ti koji osjete promjene, ali pristaju na manju zaradu, ako ona znači promicanje pozitivnih vrijednosti u koje vjeruju. Povlačenjem iz Keringa, dizajnerica je svima dala do znanja da ta prividna briga o životinjama kroz zabranu pravog krzna nije dovoljna, te da u suvremenom svijetu pravi etički brendovi mogu opstati samostalno.

Piše: A.S.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh